Terins 33 för mycket för Kings

Torsdag 27 december 2018

Nässjö besegrade Kings med 91-89 i en match som såg unge Felix Terins som matchvinnare. Ett Kings som inte förmådde upprepa insatsen mot Jämtland senast. 

Kings fick på nytt klara sig utan sin point-guard Eric Garcia, men hade fått tillbaka Eric Adams som fick 12 minuter. Felix Terins var matchens främste spelare med 33 poäng. Dartaye Ruffin hade en dubbel dubbel med 13 poäng och 10 returer. 

Matchen:  

Nässjö och Felix Terins inledde matchen strålande och det dröjde fem minuter tills Kings ledde för första gången. Terins fortsatte sina framgångar och Nässjö gick ifrån och hade en sjupoängsledning efter den första quartern. Terins hade gjort 13 poäng och var 3/3 på treorna. För Nässjö var den siffran 5/5. Alexander Lindqvist hade gjort nio för Kings. Kingsförsvaret inte lika aktivt som senast mot Jämtland. Felix Terins mycket bra. 

Ställningen efter första: 28-21 för Nässjö.

Martin Pahlmblad satte tidigt en trea för Kings och strax därpå missade Dartaye Ruffin sin trea och det var första missen på trepoängsförsök av Nässjö. Men Nässjö fortsatte att skjuta bra och ledde med 40-30, när Kings kom in i en bra period. Med hjälp av Alexander Lindqvist och Auston Barnes tog Kings över ledningen vid 41-40 och ökade till 43-40 innan Terins sköt i ännu en trea. Det var hans fjärde. Toni Bizaca och Eric Adams gjorde poäng för Kings men Marquis Jackson sänkte trea. I slutet av halvleken gjorde Nässjö sex raka poäng och gick till paus i ledning. Nässjö hade 9/11 på treor att jämföra med Kings 2/8. Alexander Lindqvist nu 19 poäng och Felix Terins 18. 

Ställningen i halvtid: 52-47 för Nässjö.

Auston Barnes och Valter Lindström reducerade för Kings men Terins fortsatte sin produktion och 51-52 blev till 51-60 efter att Alexander Lindqvist fått en osportslig foul. Som mest ledde Nässjö med 12 poäng när Marquis Jackson gjorde fyra raka poäng. Martin Pahlmblad gjorde fem raka och tog Kings närmare, men Terins var inte färdig på långa vägar. I slutet kom en trea som innebar att Nässjö  ledde med sju poäng. Detta var hans femte trea på sex försök. Felix Terins nu bäst med sina 26 poäng - Alex kvar på 19. 

Ställningen inför avslutningen: 72-65 för Nässjö. 

Många missar i början av den fjärde quartern. Det dröjde 2.30 till det att Toni Bizaca sköt i en trea, men Nässjö följde upp med sex raka poäng och Kings hade inte det där flytet som var fallet i matchen nere i Nässjö. Ändå jobbade man sig närmare och under de sista minuterna blev det mest straffskytte, då båda lagen stod på lagfoul. Det sista som hände var att Alex fick gå till strafkastlinjen med två sekunder kvar med underläge tre poäng. Det gällde förstås att sätta det första och missa det andra för att få chans till retur och två poäng eller tre. Kings tog returen men inga poäng och den tredje förlusten för säsongen var ett faktum. Den där straffpoängen var Alex enda poäng under den andra halvleken faktiskt. Nässjö sköt starka 55% på både tvåor och treor och satte 11 av 20 treor, att jämföra med Kings 6 av 18. 33-18 för Nässjö när det gäller treor alltså. 

Slutresultat: 91-89 för Nässjö  

Poäng hos Kings:

Alexander Lindqvist 20, Auston Barnes 18, Martin Pahlmblad 17, Toni Bizaca 13, Eric Adams 8, Adam Ramstedt 7 och Valter Lindström 6.

Poäng hos Nässjö:

Felix Terins 33, Marquis Jackson 19, Dartaye Ruffin 13, Franklin Williams 9, Facundo Zarzate 6 och Lukas Bergäng 2. 

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings