Kings vann igen mot Jämtland

Lördag 22 december 2018

Kings besegrade Jämtland med 86-73 och tog då säsongens tredje vinst mot Gehrkes lag. Kings har nu 16 vinster och bara två förluster. Evariste Shonganya och Teyvon Meyers bidrog starkt för Jämtland, men var oftast för ensamma. Hos Kings var fler involverade och ett plus till Valter Lindström som fick dryga 30 minuter.   

Tomtekör och tomtemössor i publiken - det var tidig jul i Östersunds sporthall som var välfylld, men någon julklapp från Kings blev det inte. 

- Jag är förstås jätteglad för vinsten och nöjd med att vi höll deras offensiva hot på 73 poäng, även om vi tappade lite på slutet. Och det kändes bra när Toni Bizaca på presskonferensen efteråt sa att skälet till att Kings har 16 segrar är att vi är som en familj - det gör mig stolt, säger coach Ludwig Degernäs efter matchen. 

Kings saknade både Eric Garcia och Eric Adams, medan Jämtland kom till spel utan Oliver Gehrke.

- Det är starkt att vinna utan de båda för det är klart vi inte är lika starka då, säger Ludde.  

  

Matchen:

Evariste Shonganya och Teyvon Myers gav hemalaget ledningen med 4-0 men Kings svarade med 11 raka. Sex av dem av Alexander Lindqvist. Kings spelade under långa perioder riktigt bra i försvar, vilket gjorde att Songanya blev avblåst för stegfel inside vid två tillfällen och laget blev avblåst efter 24 sekunder två gånger. Några slarv i anfall och tveksamt i returtagningen var det enda man kunde klaga på. Jämtland vann returerna med 11-5, men hade fler turn-over, sju mot fem. 

Ställningen efter första quartern: 18-12 för Kings

Den andra inleddes med en trea av Martin Pahlmblad efter att Kings spelat runt bollen hela vägen. Jämtland kom dock tillbaka  och var bara ett bakom vid 24-25 och 26-27. Sen kom ett Kingsryck till ledning 35-26, när Toni Bizaca sänkte en trea. Det blev starten på en riktigt bra period för Bizaca och Kings kunde med hans hjälp gå till en tiopoägsledning i halvtid. Kings hade närmat sig när det gällde returer och var nu bara en bakom. Hade dessutom bara sex turn-over mot 12. Alex och Toni hade gjort 10 och Myers 9 för Jämtland. 

Ställningen i halvtid: 41-31 för Kings

Drömstart för Kings när Alex gjorde fem raka poäng till ledning med 15 poäng. När Jämtland hade minskat avstånde till 11, drog RT Guinn en osportslig foul och Martin Pahlmblad satte båda straffkasten. Sen kom en slarvig kingsperiod där bara Toni Bizaca gjorde poäng och Alexander Yemane gjorde fem raka poäng för Jämtland, som då bara var sex poäng bakom. Då satte Toni Bizaca en tvåa och Martin sprang rakt igenom för två nya viktiga poäng. Jämtland vann perioden med 22-20. Hade 31-27 i returer, men även 16-9 i turn-over. Alex med 15 och Toni med 14 var poängbäst. 

Ställningen inför avslutningen: 61-53 för Kings.  

Jämtland gjorde inga poäng på tre och en halv minut och då var matchen förlorad. Toni Bizaca, Auston Barnes och Valter Lindström såg till att Kings hade 80-55, innan Jämtland tilläts jämna ut ställningen till slut. 10-0 för jämtarna i slutminuterna indikerar att koncentrationen hos serieledarna inte var på topp då. Kings sköt bättre på treor men sämre på tvåor. Jämtland tog 39 returer mot 36, men hade också 21 turn-over mot 14. Evariste Shonganya hade en dubbel-dubbel med 17 poäng och 11 retrurer. Annars var Teyvon Myers poängbäst med 22, medan Toni Bizaca var bäst hos Kings med 20. 

Slutresultat: 86-73 för Kings  

 

Poäng hos Kings:

Toni Bizaca 20, Auston Barnes 16, Alexander Lindqvist 15, Valter Lindström 15, Adam Ramstedt 11 och Martin Pahlmblad 9.

Poäng hos Jämtland:

Teyvon Myers 22, Evariste Songanya 17, Adam Rönnqvist 12, Gustav Hansson 9, Alexander Yemane 5, RT Guinn 4, Daniel Johasson och Nicholas Paulos 2.   

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings