Luleå besegrade Kings - igen

Tisdag 11 december 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

 Lleå besegrade Kings med 75-68 i en match soim var intensiv men inte så välspelad. Kings bäst i inledningen, men fick svårare och svårare att hantera Luleås försvar. 

- Vi kom inte upp i vår nivå och fick då inte igång vårt anfallsspel, det får jag ta på mig säger coach Ludwig Degernäs efter matchen. 

En stor anledning till resultatet är att Luleå sköt i 12 treor mot bara sex för Kings. Corban Collins, som satte 37 poäng när Luleå vann i Täljehallen kom bort i den första halvleken, men när det lossnade i den tredje quartern så vände matchen. I det läget hade också både Eric Garcia och Valter Lindström fyra foul var. 

- Foul är en faktor i matcherna. Ibland får man foul, ibland inte, men man måste kunna hantera det, även om jag vet att det kan vara svårt, säger Ludde.  

Kings har därmed 13 vinster och två förluster mot Luleås 12 vinster och fyra förluster. 

Adam Ramstedt var tillbaka i laget, men spelade bara drygt åtta minuter.

 

Matchen:  

Auston Barnes satte matchens första två, men Luleå svarade med 3. Sen följde en tid med många missar under korgarna. Då kom Alexander Lindqvist in i handlingen, med en trea först och därefter en tvåa. Valter Lindström satte två och Alex sköt i två straffar och ställningen var plötsligt 3-11. Då kom nyförvärvet Tristan Spurlock igång och han var i högsta grad mannen bakom Luleås vändning till 17-16. Men Valter Lindström fick sista ordet och Kings i ledning. Alexander Lindqvist bäste poängplockare hos Kings med sju, medan Tristan Spurlock hade åtta för Luleå. 

Ställningen efter första: 18-17 för Kings.

Kings gick ifrån direkt i andra till ledning 24-17 och ledde som mest med 33-23, när Erik Adams fick i bollen och Toni Bizaca satte en trea. Med 4.34 kvar fick Martin Pahlmblad sin fjärde foul och det blev början på en svag period av Kings - eller en bra försvarsperiod för Luleå. Strax därpå gjorde Luleås Corban Collins sina första poäng i matchen och Luleå tog sig närmare och närmare och var till sist ikapp.Kings hade sista draget men Valter Lindström missade sin trea, med två sekunder kvar.  Alexander Lindqvist poängbäst hos Kings med 12 och Robert Gilchrist hos Luleå hade 10. Kings ledde returerna med 19-18.

Ställningen i halvtid 36-36 

Den tredje perioden var Corban Collins, som satte tre stycken treor och såg till att Luleå gick ifrån. Både Eric Garcia och Valter Lindström i foulnöd och oordning i kingsanfallet. Alex och Robert Gilchrist poängäst med 13 var. Kings ledde returerna med 25-24.

Ställningen inför avslutningen 59-53 för Luleå.

Den sista perioden inleddes med två raka treor  av Thomas Massamba, som gav en tiopoängsledning för Luleå. men Kings kom tilbaka genom Alex och Martin. Denzel Andersson stack emellan med en trea, men Auston Barnes och Eric Garcia tog upp Kings till underläge med en enda poäng, 69-68. Till slut blev det Robert Gilchrist gånger två som avgjorde matchen, bland annat med en alley-oop, framspelad av Collins. Alexander Lindqvist matchens bäste poängplockare med 18. Helt jämnt när det gäller returer.

Slutresultat: 75-68 för Luleå 

 

Luleå-Kings 75-68

(17-18, 19-18, 23-17, 16-15)

 

Poäng hos Kings: Alexander Lindqvist 18, Mrtin Pahlmblad 13, Auston barnes 11, Eric Adams 8, Toni Bizaca 7, Valter Lindström 6, Eric Garcia 3 och Adam Ramstedt 2.

Poäng hos Luleå: Denzel Andersson 17, Robert Gilchrist 16, Thomas Massamba 15, Corban Collins 14, Tristan Spurlock 8, Daniel hansson 3 och Tavarius Shine 2. 

   

Relaterade nyheter

Södertälje Kings