Kings i topp efter seger mot Stars

Lördag 24 november 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Södertälje Kings återtog serieledningen efter att ha besegrat Wetterbygden Stars med 79-73 i Täljehallen. Kings har nu 12 vinster och bara en förlust och härnäst väntar Dolphins i en seriefinal.  

Matchen föregicks av en tyst minut för att hedra Jämtlands bortgångne assisterande coach Zeljko Brlek.

Dessvärre tvingades Adam Ramstedt bryta matchen med en fotskada. Adam som gjorde 13 poäng i den första halvleken kom aldrig till spel i den andra. 

- Jag kom i obekvämt läge med foten och jag bestämde att det inte var nån idé att ens försöka spela i den andra halvleken. 

Nu väntar ett toppmöte med Dolphins här i hallen, kan du spela då ?

- Jag hoppas det, men jag kan inte svara eftersom jag inte vet vad det är för skada, säger Adam Ramstedt.  

Söndag väntar röntgen.  

Matchen:   

Mario Blazevic spelade inte för hemmalaget Kings. I bortalaget saknades Guim Exposito och Waly Niang, men den senare värmde upp en stund med laget, så han kanske är på väg tillbaka.  

Kings fick en fantastisk start på matchen med 8-0 efter 1.40. Då hade Adam Ramstedt svarat för sex av poängen..Båda lagen startade sitt försvarsspel högt och Wetterbygden var, efter den usla starten, ytterst aggressivt i sitt försvar vilket gav 9-2 och ledning 14-13, med 3.45 kvar. Kings reste sig och vände efter flera tjusiga avslut. Eric Adams två gånnger om från färgen och så Toni Bizaca, som såg luckan i mitten av försvaret, rundade Carl Engström och lade i bollen.  

Ställningen efter den första quartern: 23-15 för Kings 

Den andra quartern innehöll fortsatt aggresivt spel. Carl Engström började starkt för Stars och var ett hot inside med sin längd och skillnaden var ett tag nere i två poäng. I det läget kom viktiga poäng från Eric Garcia och Adam Ramstedt plus en trea från Auston Barnes och Kings gick ifrån igen. Halvleken avslutaddes med att förre kingsspelaren Mantas Griskenas sköt i en vass trea - hårt bevakad, bakåtlutad ute på vingen. i Kings hade både Martin Pahlmblad och Auston Barnes dragit på sig tre foul. Poängbäst i respektive lag var: Adam Ramstedt 13 och CJ Dunston 12. 

Ställningen i halvtid: 43-36 för Kings

Olycklig start på tredje för Kings, då Stars gjorde fyra raka och Martin fick sin fjärde foul efter bara 57 sekunder. Då kom bra skvenser från Eric Adams som först bröt ett inspel och senare spelade fram Barnes, som foulades och kunde skjuta i straffkast. Carl Engström fortsatte att störa Kings inside och gjorde poäng, men Toni Bizaca svarade för hemmalaget.  Fortsatt tufft försvarsspel och härlig intensitet. 

Ställningen efter tredje quartern: 58-52 för Kings 

Eric Garcia inledde med en trea och det var tur, för Stars svarade med 6-0 och var ordentligt på gång. Därför var Valter Lindströms trea där mycket viktig för utgången. Alexander Lindqvist hade 0/5 på treorna, men med 6.30 kvar gick trean i för Alex, som följde upp med en tvåa till. När sen Toni Bizaca blockade Carl Engström under egen korg kunde man ana att segern var nära. Carl Engström fortsatte att hota med poäng, men när Griskenas foulade Bizaca som satte sina straffkast var slutresultatet spikat till 79-73. 

Slutresultat: 79-73 för Kings  

Som helhet en kul match att se, eftersom den var intensiv. Trepoängsskyttet var inte lysande för något av lagen. Kings hade 8/27 mot Stars 6/29. Stars van returerna knappt - med 32-30, men hade också fler turn-over - 15-13. Hos Wetterbygden var Carl Engström ett stort hot och CJ Dunston produktiv. Det hade varit intressant att se hur det hade utvecklat sig mellan Carl och Adam. Kings kunde som vanligt förlita sig på att många av spelarna kan göra poäng i viktiga lägen. Wetterbygden var inte utan chans att vinna, men slarvade i många viktiga lägen. Heder till Stars för en bra insats och cred till Kings, som ändå vinner jömna matcher.  

- Jag är mest nöjd med den intensitet och energi som våra spelare visade matchen igenom, sa kingscoachen Ludwig Degernäs.  

Eric Garcia, Kings och CJ Dunston, Stars fick pris som MVP.   

 Poäng hos Kings: Toni Bizaca 16, Adam Ramstedt 13, Alexander Lindqvist 12, Eric garcia 111, Auston Barnes 9, Martin Pahlmblad 8, Eric Adams 6 och Valter Lindström 4. 

Poäng hos Stars: CJ Dunston 19, Carl Engström 17, Jonathan Peleg 13, Joaquin Portugues 10, Albin Häll-Eriksson 6, Mantas Griskenas 6 och Eddie Alm 2. 

Av: Kenneth Range 

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings