Kings i serietopp efter vinst mot Jämtland

Torsdag 15 november 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

 Södertälje Kings blev första lag att nå tio segrar i och med 97-78 mot Jämtland. Det betyder också att Kings nu toppar tabellen. 

Det här var en frejdig match som verkligen var sevärd och värd entrépengen. Dessutom uppmärksammades Mario Blazevic som gjorde sin 100:e match för Kings och Adam Ramstedt gjorde come-back i hemmahallen med 16 poäng. Detta trots att han drabbades av två osportsliga foul och inte fick spela de sista fem och en halv minuterna av matchen.

Frågan är när södertäljeborna tänker komma och se sitt topplag ?

 

RT Guinn hos Jämtland och Auston Barnes i hemmalaget fick pris som bästa spelare.  

 Kings hadealltså fått tillbaka Martin Pahlmblad och Eric Garcia till den här matchen och kanske är detta en vändpunkt, när det gäller skador och sjukdomar bland kingsspelarna.  Nu fanns det 12 namn på Kings sida av tavlan. 

Den första delen av den första quartern tillhörde Auston Barnes som förutom 10 poäng, blockade tog retur och stod för ett suveränt försvar mot Shonganya under egen korg. Återvändaren Adam Ramstedt fick göra poäng, liksom 100-matchjubilaren Mario Blazevic. I slutet av quartern kom ett suveränt kingsanfall med många snabba pass som till slut ställde Valter Lindström fri för en trea. Godis!!!

Ställningen efter första quartern: 30-20 för Kings.

I den andra kom Jämtlands RT Guinn som dittills varit poänglös igång med produktionen. Han gjorde 11 poäng. Men Kings fick poäng av Pahlmblad, Garcia och Toni Bizaca och kunde till slut ändå vinna perioden med fem poäng. Med mindre än en sekund kvar lurade Martin Pahlmblad Adam Rönnqvist att foula och eftersom Jämtland hade lagfoul kunde han sätta de sista två poängen. Kings vann perioden med 20-15. 

Kings sköt bättre i allt, tog fler returer och hade färre turn-over. Det är fakta. Men bakom siffrorna finns ett följsamt försvarsspel som störde motståndarna både utifrån och under korgen. Bland mycket positivt i hemmalaget, kan man lyfta fram Alexander Lindqvist, som efter lite skytteproblem efter fotskadan, nu sköt i två av tre från trepoängslinjen och nu var poängbäst hos Kings med 12. Dessutom tog han fyra returer. En annan sak man kommer ihåg från den första halvleken var Torbjörn Gehrkes röst från sidlinjen. Som helhet intensivt och sevärt. 

- Vi hade ett riktigt bra försvarsspel, särskilt i den första halvleken, sa jubilaren Mario Blazevic.  

Ställningen i halvtid: 50-35 för Kings 

 Det såg ut som om Jämtland höljde intensiteten i sitt försvar inledningsvis och RT Guinn fortsate att leverera - en trea. Barnes fortsatte visa att han kan blocka, han kan stjäla bollar, han kan göra tip-in och han kan servera Erik Adams. Ändå kändes det som om Kings hade det lite svårare att komma till avslut.  När signalen ljöd var skillnaden 12 poäng, så Jämtand vann den med tre. RT Guinn var poängbäst i matchen med 18.

Ställningen inför avslutningen 70-58. 

Den sista quartern inleddes med en monster-dunk av Adams Strax därpå kunde Kings via 7-0-spel gå till 82-63. Med fem och en halv minut kvar var det nära slagsmål. Adam Ramstedt blev hårt angripen när han satte två poäng och reagerade med en knuff. Blev attackerad av flera jämlandsspelare och smockan hängde i luften. Adam fick där sin andra osportsliga foul och fick inte ens skjuta bonuskastet.  Kings höll undan till klar seger och serieledning. RT Guinn "bara" två poäng i sista - han som var det största kingshotet denna kväll. 

Sliutresultat: 97-78 för Kings.  

När det var slut hade Kings bättre siffror i allt, förutom straffkast.  Förutom försvarsspelet hittade jubilaren Blazevic ytterligare anledning till segern. 

- Vi hade bestämt oss för att ha lite extra koll på Teyvon Myers, Evariste Shonganya och Adam Rönnqvist och vi lyckades hålla ordning på dem och det var viktigt.

Du som spelat 100 matcher nu, kommer du ihåg nån match där en lagkamrat fått två osportsliga foul?

- Hmm, jag tror inte jag kommer ihåg någon, sa Mario Blazevic.  

Vilken av dina 100 matcher minns du bäst?  

 - Den första - det var mot Nässjö. 

Poäng hos Kings:  Alexander Lindqvist 17, Adam Ramstedt 16, Auston Barnes 16, Martin Pahlmblad 12, Valter Lindström 10, Eric Garcia 8, Eric Adams 7, Toni Bizaca 6, Mario Blazevic 3 och Oskar Holm 2. 

Poäng hos Jämtland: RT Guinn 20, Evariste Shonganya 12, Teyvon Meyer 12, Adam Rönnqvist 10, Oliver Gehrke 9, Gustav Hansson 8, Nicholas Paulos 5 och Daniel Johansson 2.  

 

 

 

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings