Toppmatch när Kings kommer hem igen

Tisdag 13 november 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Fyra raka bortamatcher har givit lika många vinster. Nu är det äntligen dags för match i Täljehallen igen - mot topplaget Jämtland. 

Ett formstarkt Jämtland kommer för att ta sin tionde seger för säsongen, men det vill Kings också göra, ta den tionde segern alltså. Noterbart är då att Jämtland förlorat tre matcher - Kings bara en. 

Jämtland slog Borås senast och gjorde 30 poäng eller mer i tre av matchens perioder, så detta blir en utmaning.

- Det handlar om defence, försvaret är det vi måste fokusera på. Sen får det offensiva spelet komma ur det, säger coach Ludwig Degernäs inför jämtlandsmatchen.

Kings stod ju för en fantastisk vändning nere i Nässjö i måndags, då ett underläge på 16 poäng hämtades in i den sista quartern och där det sen blev vinst efter förlängning. Detta trots att varken Martin Pahlmblad eller Eric Garcia var med. Däremot gjorde Adam Ramstedt come-back, efter sin utflykt till Ungern.

Adam får en utmaning i det färgade området i form av Evariste Shonganya kongolesen som snittar drygt 12 returer och som har visat tvivlare att han verkligen har något att tillföra SBL och Jämtland.  

Torsdag kväll kan bli en stor kväll för Mario Blazevic, som kan göra sin 100:e match för Kings. Han debuterade redan 2011 och kan nu alltså nå denna milstolpe.

Jämtland och Kings har mötts en gång den här säsongen och då vann Kings med 100-95 uppe i Östersund. Men avgörandet kom inte förrän i sluminuten, genom William Magarity. Med 58 sekunder kvar sköt han i en trea, som gav Kings 95-91 och när sen Adam Rönnqvist missade sitt skott och Eric Adams tog returen så var saken klar.

En annan kingsspelare som var högst bidragande till den där vinsten var Martin Pahlmblad som gjorde 27 poäng. Senast var han krasslig och kunde inte vara med, nu lär hans skytte behövas. Coach Degernäs har gott hopp om att få med sin kapten i torsdagsmatchen och säger att det finns lite hopp att även Eric Garcia kan vara med. 

Det man minns från matchen i Östersund var trepoängsskyttet av Oliver Gehrke och RT Guinn som verkligen var ett hot mot Kings. 

Kom och hälsa Adam Ramstedt välkommen tillbaka. Hylla Mario Blazevic och se en toppmatch i SBL.

Torsdag 1904 i Täljehallen är det som gäller.  

 

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings