Kings slog Umeå

Söndag 4 november 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Kings besegrade Umeå i Umeå med 83-73 och var i ledningen under hela matchen. Detta var Kings sjunde vinst på åtta matcher. Matchen var också historisk som den första SBL-match att sändas i C More.  

- Vi ledde från början och jag tycker vi uppträdde rutinerat och visade kvalite´ säger kingscoachen Ludwig Degernäs.  

Alexander Lindqvist var tillbaka i laget efter fotskadan i dena historiska match. Det var alltså första gången som C more sände en match i SBL. Däremot kommer Eric Garcia att vara borta ytterligare några veckor.

- Det var viktigt att få nästan 19 mintuer och 12 poäng av Alex, det visar på karraktär, säger Ludde.   

Förutom Garcia så saknades Umeås DeAndré Mathieu, som åkt till USA av personliga skäl.

 

Matchen började bra för Kings - Eric Adams vann uppkastet klart över André Nilsson och Auston Barnes sköt i en trea direkt. Kings fortsatte att dominera och trepoängsskyttet var mycket bra. Som mest ledde Kings med 9 poäng, men när 10 minuter var spelade hade Umeå kommit lite närmare. Umeå sköt skralt, men de tog fem stycken offensiva returer. Auston Barnes poängbäst i Kings med åtta.

Ställningen efter första: 22-16 för Kings

Skillnader höll i sig under inledningen av den andra quartern, men så kom en stark period av André Nilsson vilket förde fram Umeå till att bara vara två poäng bakom. Halvvägs in i andra kom en period av missade treor, som bröts av en tvåa av Toni Bizaca till kingsledning 32-28. Men Daniel Eliasson sköt i en trea och då skiljde bara en enda poäng. Strax därefter fick samme Elisson sin tredje foul och den följde av ett kingsryck, då man gick från 32-31 till 42-31. Perioden avslutade med att Barnes satte två straffkast. Barnes också poängbäst hos Kings med 14. I den här quartern var det dessutom Kings som tog de offensiva returerna.

Ställningen i halvtid: 46-35 för Kings  

Det andra halvleken började bra för Kings och när Oskoar Holm sköt i sina första tre poäng, till 56-37 kändes det nästan klar - men icke. Efter att Omar Krayem skjutit i sina första tre poäng, började en uppryckning från hemmalaget. Ni som så matchen i Täljehallen mellan de här båda lagen kommer kanske ihåg att Omar var poänglös länge då också - nu dröjde till 4.29 i på tredje. Till slut vann Umeå quartern med 22-18. 

Ställningen inför avslutningen: 64-57 för Kings. 

Den fjärde inleddes med att André Nilsson blockade Martin och Umeå tog sig därefter närmare och närmare, trots att Mario Bazevic bidrog med fem poäng för Kings i sekvensen. Umeå kom så nära som 67-69, efter en trea av Egal Saleman. Men då, som så många gånger förr, steg Toni Bizaca fram. Hade satte en tvåa och en trea, vilket sänkte stridsmoralen hos umeåspelarna. Och sen var det dags för Eric Adams. Han var poänglös när Martin Pahlmblad snodde bollen från Omar Krayem. Valter Lindström skapade läget och Adams satte en alley oop. Det kom mer från Adams, som var viktig i slutskedet.  

Slutresultat: 83-73 för Kings

- Det känns att ha en spelare med Tonis retin och kvalité i sitt lag, hävdar Ludwig Degernäs.

Kändes det lugnt ?

- Det känns tryggt med mina assisterande coacher. De förbereder spelarna på ett bra sätt. 

Poängbäst i matchen var Martin Pahlmblad, Auston Barnes  och André Nilsson med 16 var.  

Kings tog fler returer än Umeå. Kings tog nio offensiva returer mot Umeås sju. Umeå sköt bättre på tvåorna, medan Kings var bättre på treor. 13/27 mot 9/26. Umeå hade också 15 turn-over mot Kings 12. 

Poäng hos Kings: Martin Pahlmblad 16, Auston Barnes 16, Toni Bizaca 13, Alexander Lindqvist 12, Eric Adams 10, Mario Blazevic 10, Valter Lindström 8 och Oskar Holm 6.  

 Poäng hos Umeå: André Nilsson 16, Josh Greene 14, Chris Singhateh 12, Omar Krayem 12, Egal Saleman 9, Devon Williams 4, Daniel Eliasson 3 och Albin Frank 3.  

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Kings bygger nytt

  Skrivet 2019-09-16

  Efter två säsongers uppehåll som svensk mästare återtog Södertälje Kings förra säsongen SM-pokalen i den femte finalseriematchen mot Borås Basket inför 3 875 personer i Scaniarinken. När den nya säsongen ...

  Läs mer
 • Champions League-kvalet inleds på tisdag

  Skrivet 2019-09-15

  På tisdag spelar Södertälje Kings sin första match i Champions League-kvalet mot Balkan Botevgrad som gästar Täljehallen. Liksom Kings är regerande mästare i SBL är Balkan motsvarande för den bulgariska ...

  Läs mer
 • Förlust mot Helsinki Seagulls

  Skrivet 2019-09-12

  Finska Helsinki Seagulls bjöd på tufft motstånd i kvällens träningsmatch mot Södertälje Kings och vann till sist med 93-68. Poängbäst blev Seagulls Elijah Stewart, 26, och i Kings hemvändaren Dino ...

  Läs mer
Södertälje Kings