Adjö till Ryssland - nu väntar Eos

Fredag 26 oktober 2018

Foto: Anna Fosström
Foto: Anna Fosström

Det blev förlust i FIBA EuroCup mot Sparta&K Vidnoje i onsdags, men nu mallanlandar Telge i SBL, före matchen mot Artego Bydgoszcs. 

Dags att glömma Ryssland och fokusera på Eos. Men kanske inte ändå. Det fanns ju positiva inslag i onsdagsmatchen att ta med sig hem. Att försvarsspelet höll även mot ryskt motstånd och att Mikaela Gustafsson och Ulrica Holmqvist orkade spela nästan hela matchen. Viktigt nu när Nena Trajchevska saknas pga handskadan.

Eos kommer till match med två vinster och en förlust och matcherna har varit mot lag som även Telge mött. Vinsterna mot Mark och Visby, medan förlusten kom mot Dolphins. Liknar ju Telge, som dessutom har slagit Uppsala. Detta är faktiskt Eos första bortamach i SBL den här säsongen. 

I Eos finns ett riktigt utropstecken i SBL så här långt - danskan Ida Treggedsson Preetzman, som "snittat" 20 poäng på tre matcher. Hon skjuter i både tvåor och treor med hög procent, men det är lite intressant att de flesta trepoängsmissarna har kommit från vänstersidan. Ida måste tas på allsvar!

Dubravka Dacic är en italiensk landslagsspelare som är född i Slovenien och mäter 1,98. Hon har hunnit bli 33 år och har flyttat till Lund för att jobba som tandtekniker. Tidigare i karriären har hon repressenterat klubbar som Dynamo Moskva, Besiktas och Ros Casares.I SBL har hon strax under sju i poäng och returer. 

USA-importen heter Leah Scott. Hennes start var inte övertygande, men senast mot Visby började skotten gå i, så kanske är formen där nu.

Telges bakplan med Ellen Åström och Klara Lundquist har redan fått erkännande för sitt spel - i Veckans Lag. Ellen har varit med två gånger och Klara en.

Teodora Turudic satte 22 poäng borta i Ryssland och kommer att vara ett ständigt hot mot Eos också.

Eos har "snittat" fler poäng, men Telge är bättre på returer och i effektvitet.  

Bara sex stycken telgespelare deltog i matchen mot Sparta&K Vidnoje. Kanske får fler vara med nu, eftersom det kommer en tuff match i Täljehallen nästa torsdag - mot Artego Bydgoszcz.

Telge-Eos börjar klockan 1600 på söndag 

 

 

 

 

Relaterade nyheter

 • Säker cupseger för Telge

  Skrivet 2019-09-15

  Telge vann sin första match i svenska cupen, där Alviks utvecklingslag besegrades med 104-59. Matchen avgjordes redan i den första quartern, som Telge vann med 31-8.

  Läs mer
 • Komfortabel seger mot Uppsala i kväll

  Skrivet 2019-09-11

  Träningsmatchen mot Uppsala Basket i Täljehallen var ett utmärkt tillfälle för den som ville bilda sig en uppfattning om Telge Baskets trupp 2019/20, innehållande ett stort antal nya spelare. En ...

  Läs mer
 • Klara och åtta andra

  Skrivet 2019-04-25

  Nio av de 18 spelare som presenterats inför sommarens EM har förflutet i SBBK - hälften alltså.

  Läs mer
Telge Basket