Adjö till Ryssland - nu väntar Eos

Fredag 26 oktober 2018

Foto: Anna Fosström
Foto: Anna Fosström

Det blev förlust i FIBA EuroCup mot Sparta&K Vidnoje i onsdags, men nu mallanlandar Telge i SBL, före matchen mot Artego Bydgoszcs. 

Dags att glömma Ryssland och fokusera på Eos. Men kanske inte ändå. Det fanns ju positiva inslag i onsdagsmatchen att ta med sig hem. Att försvarsspelet höll även mot ryskt motstånd och att Mikaela Gustafsson och Ulrica Holmqvist orkade spela nästan hela matchen. Viktigt nu när Nena Trajchevska saknas pga handskadan.

Eos kommer till match med två vinster och en förlust och matcherna har varit mot lag som även Telge mött. Vinsterna mot Mark och Visby, medan förlusten kom mot Dolphins. Liknar ju Telge, som dessutom har slagit Uppsala. Detta är faktiskt Eos första bortamach i SBL den här säsongen. 

I Eos finns ett riktigt utropstecken i SBL så här långt - danskan Ida Treggedsson Preetzman, som "snittat" 20 poäng på tre matcher. Hon skjuter i både tvåor och treor med hög procent, men det är lite intressant att de flesta trepoängsmissarna har kommit från vänstersidan. Ida måste tas på allsvar!

Dubravka Dacic är en italiensk landslagsspelare som är född i Slovenien och mäter 1,98. Hon har hunnit bli 33 år och har flyttat till Lund för att jobba som tandtekniker. Tidigare i karriären har hon repressenterat klubbar som Dynamo Moskva, Besiktas och Ros Casares.I SBL har hon strax under sju i poäng och returer. 

USA-importen heter Leah Scott. Hennes start var inte övertygande, men senast mot Visby började skotten gå i, så kanske är formen där nu.

Telges bakplan med Ellen Åström och Klara Lundquist har redan fått erkännande för sitt spel - i Veckans Lag. Ellen har varit med två gånger och Klara en.

Teodora Turudic satte 22 poäng borta i Ryssland och kommer att vara ett ständigt hot mot Eos också.

Eos har "snittat" fler poäng, men Telge är bättre på returer och i effektvitet.  

Bara sex stycken telgespelare deltog i matchen mot Sparta&K Vidnoje. Kanske får fler vara med nu, eftersom det kommer en tuff match i Täljehallen nästa torsdag - mot Artego Bydgoszcz.

Telge-Eos börjar klockan 1600 på söndag 

 

 

 

 

Relaterade nyheter

 • Patricia Elias i "Veckans Lag"

  Skrivet 2019-01-15

  Patricia Elias fick en plats i "Veckans Lag" för sin insats i Telges förlustmatch mot A3, där Patricia svarade för 22 poäng.

  Läs mer
 • A3 slog Telge och är obesegrat i SBL

  Skrivet 2019-01-13

  Utan Klara Lundquist i laget blev det förlust uppe i Umeå där A3 besegrade Telge med 76-49, men Patricia Elias gladde med starka 22 poäng för Telge.

  Läs mer
 • Telge vann i Uppsala

  Skrivet 2019-01-06

  Telge tog en hälsosam seger när Uppsala besegrades med 80-69 i en match där Klara Lundquist gjorde flest poäng, men där både Nena Trajchevska och Deanna Weaver svarade för Dubbel-dubbel ...

  Läs mer
Telge Basket