Telge räckte inte till i Ryssland

Onsdag 24 oktober 2018

Teodora Turudic poängbäst i matchen
Foto: Anna Forsström
Teodora Turudic poängbäst i matchen Foto: Anna Forsström

Trots en bra start och enorma kämpatag av de sex telgespelare som var inne i matchen, vann ryska Sparta&K Vidnoje med 73-56. 

Mikaela Gustafsson spelade 39.07 och Teodora Turudic gjorde 22 poäng och blev poängbäst i matchen. Men vad hjälpte det - efter ett ryskt 6-0 i början av den andra quartern, släppte Sparta&K aldrig greppet. utan ökade ledningen vartefter.  

- Mikaela gör en jättematch i försvar och tog viktiga returer. Teodora hade en match som passade henne. Hon kunde attackera sina spelare. Det behövdes power för att komma till i den här matchen, men power, det har ju hon, säger coach Viktor Bengisson.

Om matchen i stort då?

- Vi gör en hyfsat jämn match faktiskt. Vi var väl förberedda och spelade bra försvar. Det känns bra att vi kunde vara med och spela på den här nivån, säger Bengtsson.  

 

Klara Lundquist gjorde matchens första poäng ör Telge, som sedan kunde behålla den nästan genom hela den första quartern. Det var bara efter åtta och en halv minut som Sparta&K ledde när Jennifer O'Neill sänkte. Men i periodens slutskede kunde Teodora Turudic lägga i en lay-up som betydde ledning för Telge 17-16. Sparta&K hade usel urdening på sina avslut - bara 5/16 på tvåor, jämfört med Teges 6/9. Mikaela Gustafsson och Ulrica Holmqvist spelade hela tiden. Med framgång för Mikaela som var poängbäst av telgespelarna med 6, medan Ulrica missade alla sina fyra treor. 

Ställninhgen efter första: 17-16 för Telge.

Den andra började illa, eftersom Sparta&K gjorde 6-0 under de två första minuterna och Telge missade. Efter en time-out kunde Teodora Turudic reducera till 19-22, men det var det närmaste Telge kom. Efter det fortsatte Telge att missa avslut och Sparta&K gick ifrån. Telge gjorde bara åtta poäng på hela perioden, medan Sparta&K gjorde 18. Mikaela och Ulrica var på planen hela halvleken och Mikaela var också poängbäst i Telge med åtta, följd av Teodora Turudic med sju. 11/30 på tvårt nu för det ryska laget, medan Telge hade tappat till 9/20. Telge hade också missat alla sina nio trepoänsgförsök.

Ställningen i halvtid: 34-25 för Sparta&K.

Många telgemissar i inledningen här också - det tog 2.44 fram till det att Ellen Åström kunde lägga i två poäng. Det ryska laget var heller inte effektivt i det här läget, vilket gjorde att siffrrorna ändå kunde hållas nere. Det kändes riktigt surt när Adelina Abairubova sköt i en trea till rysk ledning 50-38 och den här Abairubova skulle komma att skjuta i flera treor i fel lägen för Telge. Tyvärr missade Klara Lundquist lay-upp i slutskedet. Det hade nog varit bra att få till sista poängen inför den korta pausen där. Sparta&K vann quartern med 18-13. 

Ställningen inför avslutningen: 50-38 för Sparta&K. 

Den sista perioden var det mest Teodora Trudic och Klara Lundquist som stod för telgepoängen, men i detta skede hade ocså Jenifer O'Neill i det ryska laget börjat hitta rätt med sina avslut och det blev då för svårt för Telge att komma närmare, utan Sparta&K drog ifrån lite. Glädjande att Patricia Elias som nästan spelade 20 minuter också fick skjuta i en trea. Sparta&K vann perioden med 23-18 och då också matchen.

- Jag tycker att Adelina Abairubova var deras bästa offensiva spelare, säger coach Bengtsson.  

 

Slutresultat: Sparta&K Vidnoje-Telge Basket 73-56.

   

Fakta: Sparta&K sköt 22/54 på tvåor, mot Telges 21/44.

Sparta&K sköt 35% på treor, medan Telge hade 1/16.

Telge hade 15 Tuern-over, mot Sparta&Ks 8.

Sparta&K tog 44 returer  mot Telges 35. 

Poäng i Telge: Teodora Turudic 22, Klara Lundquist 15, Mikaela Gustafsson 10, Ellen Åström 6 och Patricia Elias 3.

Nästa match för Telge i FIBA EuroCup Women är mot Artego Bydgoszcz, i Täljehallen den 1:a november. 

Artego spelar sin första match i turneringen i morgon, när man möter Gorzow i ett polskt derby.

Slutord går till Viktor Bengtsson.

- Att vi kunde komma hit till detta lag med tradition och ändå göra en jämn match var postivt. Den här förlusten var en vinst erfarenhetsmässigt för både spelare och ledare - en upplevelse för alla.  

 

 

 

 

 

Relaterade nyheter

 • Anna Dahl uttagen i Veckans lag

  Skrivet 2020-10-30

  SBL dam innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Den här veckan är en de uttagna SBBK:s Anna ...

  Läs mer
 • Damerna vann och gjorde 100

  Skrivet 2020-10-25

  Kapten Claesson visade vägen, importerna levererade och Anna Dahl svarade för en jättematch och en dubbel dubbel, när SBBK slog Mark med 100-89.

  Läs mer
 • Rosa Oktober

  Skrivet 2020-10-25

  Under oktober månad gör alla klubbar i SBL dam en insats för att uppmärksamma och samlat in pengar till kampen mot bröstcancer. Nu kan du köpa en SBBK Rosa Oktober ...

  Läs mer
SBBK Damlaget