Telge tog storseger på Gotland

Fredag 19 oktober 2018

Telge kom tillbaka stark efter den snöpliga förlusten mot Dolphins och besegrade Visby med 79-64.  

-  Vi följde vår plan på ett bra sätt. Spelade bra försvar med bra hjälpsida. Dessutom sprang vi bra, säger coachen Viktor Bengtsson efter segern.  

Matchinledningen var bra för Telge och framför allt för Ellen Åström, som var planens stjärna i starten och satte 10 av Telges första 12 poäng. Hjälp kom i form av två treor från Klara Lundquist händer och Telge gick ifrån till 18-11. Innan den första quartern var slut hade även Teodora Trudic kommit i poängprotokollet genom lay-up, som hon brukar. Visbys tre USA.importer spelade alla 10 minuter.

- Ellen tog många bra beslut. Hon blandade attacker med skott på ett bra sätt, säger Viktor Bengtsson 

Ställningen efter första 22-15 för Telge

I den andra steg Ulrica Holmqvist in i handlingarna lade i bollen blev foulad av Agee och satte också sitt strafkast. Mikaela Gustafsson satte en tvåa kort därpå. Viktigt att få flera tjejer som gör poäng. Sen blev det dags för Ellen igen, som snabbt gjorde sex poäng till och ledningen var då 10 poäng. Heja Patricia Elias som först sköt i en trea och följde upp med en lay-up och med bara fyra sekunder kvar sköt Nena Trajchevska i sin andra trea för kvällen efter att Viktor Bengtsson haft en time-out. 

- Jag tog en time-out med 2.35 kvar också. Det var för att vi skulle få vila en stund och snacka igenom hur vi skulle slutföra halvleken.  

Ställninhgen i halvtid 43-27 för Telge.

I den tredje quarten började hemmalaget bit för bit knapra in på telgeledningen som ett kort tag var nere i sju poäng. Då kom en viktig sekvens. Teodora Turudic missade en tvåa men Nena Trajchevska stal returen och Teodora fick chansen till en trea - och satte den. Därefter kunde telgetjejerna jämna ut perioden som slutade 19-19. Viktigt var dock att stjärnan Branndais Agee i slutet fick sin fjärde foul.

- Vi blev konfunderade när de började spela box-and-one på oss, zon plus en som tog Ellen. Vi blev både tveksamma i anfall och försvar där under en tid, men efter Nenas retur som gav Teodoras trea var vi med igen, säger Viktor Bengtsson. .  

Ställningen inför avslutningen: 62-46 för Telge.

Ellen Åström gav Telge en bra start på den sista quartern med poäng nummer 21. Veronika Mirkovic som var nyttig för Visby stretade emot tillsamans med Agee, men kom aldrig riktigt när och när Agee blev utfoulad med fyra och en halv minut kvar tog matchen i princip slut. Nena Trajchevska, som tog för sig mer och mer sköt i några skott och så till att Visby inte kom alltför nära. 

Slutresultat: 79-64 för Telge  

Telge står därmed på tre vinster och en förlust, medan Visby har tre förluster.

På onsdag inleds Telges europaäventyr med match borta i Ryssland - mot Sparta&K MP Vidnoje.  

Poäng Telge: Ellen Åström 21, Nena Trajchevska 14, Teodora Turudic 13, Klara Lundquist 12 Patricia Elias 10, Mikaela Gustafsson 6 och Ulrica Holmqvist 3.

Poäng Visby: Branndais Agee 18, Veronika Mirkovic 18, Zakiya Saunders 15, Senait Ghebremeskel 6, Jasmine Weatherspoon 5 och Janeli Lilleallik 2.  

 

  

Relaterade nyheter

 • Anna Dahl uttagen i Veckans lag

  Skrivet 2020-10-30

  SBL dam innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Den här veckan är en de uttagna SBBK:s Anna ...

  Läs mer
 • Damerna vann och gjorde 100

  Skrivet 2020-10-25

  Kapten Claesson visade vägen, importerna levererade och Anna Dahl svarade för en jättematch och en dubbel dubbel, när SBBK slog Mark med 100-89.

  Läs mer
 • Rosa Oktober

  Skrivet 2020-10-25

  Under oktober månad gör alla klubbar i SBL dam en insats för att uppmärksamma och samlat in pengar till kampen mot bröstcancer. Nu kan du köpa en SBBK Rosa Oktober ...

  Läs mer
SBBK Damlaget