Kings möter nytända Umeå

Torsdag 18 oktober 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Kings, utan William Magarity och med frågetecken kring Toni Bizaca och Eric Adams, utmanas av ett nytt Umeå. 

Det nya med Umeå är att laget tagit sin första seger och att Omar Krayem är tillbaka. Han har skrvit ett kontrakt som gäller match-för-match. 

Krayem spelade 35 minuter och gjorde 24 poäng och hade uppenbarligen en postv inverkan på laget.  

- Umeå är ett helt annat lag med Omar Krayem än utan Omar Krayem - så är det bara, säger Ludwig Dergernäs kingscoachen.

För Kings finns det ett annat stort hot - i dubbel bemärkelse - i form av centern André Nilsson. 209 centimeter och 115 kilo att hålla redan på under korgarna, nu när Magarity har flyttat och Adams är kanske inte heller kan medverka. Att stoppa bolleveransen in torde finnas med när Kings pratar "game-plan". Varken Auston Barnes eller Alexander Lindqvist var ju inte bekväma i rollen som femma senast mot Wetterbygden.

Coach Ludwig Degernäs och hans assisterande kommer säkert att hitta den optimala läsningen för Kings till den här matchen, men sen......Eric Adams måste komma i spel igen.

Kings kommer till matchen med fyra vinster och ingen förlust. Observera då att inget annat lag har färre än två förluster. 

Umeå har alltså tagit sin första seger för säsongen efter fyra förluster, men kan komma till den här matchen med bättre siffror. Umeå ska till Nässjö för match fredag kväll. Tufft program med matcher tisdag, fredag och söndag.

Matchen spelas söndag 21:a, klockan 15.04

 

 

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Kings bygger nytt

  Skrivet 2019-09-16

  Efter två säsongers uppehåll som svensk mästare återtog Södertälje Kings förra säsongen SM-pokalen i den femte finalseriematchen mot Borås Basket inför 3 875 personer i Scaniarinken. När den nya säsongen ...

  Läs mer
 • Champions League-kvalet inleds på tisdag

  Skrivet 2019-09-15

  På tisdag spelar Södertälje Kings sin första match i Champions League-kvalet mot Balkan Botevgrad som gästar Täljehallen. Liksom Kings är regerande mästare i SBL är Balkan motsvarande för den bulgariska ...

  Läs mer
 • Förlust mot Helsinki Seagulls

  Skrivet 2019-09-12

  Finska Helsinki Seagulls bjöd på tufft motstånd i kvällens träningsmatch mot Södertälje Kings och vann till sist med 93-68. Poängbäst blev Seagulls Elijah Stewart, 26, och i Kings hemvändaren Dino ...

  Läs mer
Södertälje Kings