William Magarity har lämnat Kings

Onsdag 17 oktober 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

På tisdagseftrmiddagen stod det klart att Kings succéspelare William Magarity byter Södertälje Kings mot KK Zadar. 

- En grym chans att få spela på en så hög nivå, det är ju det jag vill och har tränat för. Jag kommer till en med en lång historia precis som Södertälje,. Men det här hade aldrig blivit av, om jag inte hade valt att spela för Kings, säger William Magarity.  

Han lämnade ett par svarta 51:or efter sig när han lämnade Täljehallen för den nya karriären i Kroatien. Den nya klubben heter alltså KK Zadar, efter staden med sama namn. De spelar i både den kroatiska och adriatiska ligan, så nu får han känna på de bästa lagen i regionen.

Zadar har inte haft någon bra start på säsongen, då det blivit tre raka förluster. Behovet av förstärkning var uppebarligen så stort att de valde att presentera William på sin sajt redan före det att allt var klart. 

Klubben förfogar över en omtalad supporterskara, som kallas Tornado Zadar och de har ett rykte om sig att vara särskilt fanatiska.

- De har en otrolig passion för sitt lag och för sporten som jag är sugen på att få uppleva, säger Magarity mitt i packbestyren.

Först försvann Nick Spires, sedan Adam Ramstedt och nu alltså William Magarity. Långa spelare står högt i kurs ute i Europa. Så här kommenterar sportchef Robert Andersson Magaritys flytt:

- Det är så här det är för oss. Vi utvecklar spelare och några av dem försvinner ut i Europa. Det är en del av filosfin. Vi som klubb vill inte stå i vägen när spelare vill ta nästa steg. 

Men det är ändå med visst vemod han lämnar Kings.  

- Jag har ju en speciell relation till den här klubben genom min pappa och min syster (Bill och Regan) och har gillat att vara här, avslutar William Magarity. 

- Jag har ju en speciell relation till den här klubben genom min pappa och min syster (Bill och Regan). Det är Södertälje som gojrt att jag nu får den här chansen, avslutar William Magarity.

När han lämnar gör han det med fina statistiksiffror:

15,67 poäng och 9,67 returer. Dessutom en tredjeplats när det gäller effektivitet.   

 

Av: Kenneth Range 

  

  

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Kings bygger nytt

  Skrivet 2019-09-16

  Efter två säsongers uppehåll som svensk mästare återtog Södertälje Kings förra säsongen SM-pokalen i den femte finalseriematchen mot Borås Basket inför 3 875 personer i Scaniarinken. När den nya säsongen ...

  Läs mer
 • Champions League-kvalet inleds på tisdag

  Skrivet 2019-09-15

  På tisdag spelar Södertälje Kings sin första match i Champions League-kvalet mot Balkan Botevgrad som gästar Täljehallen. Liksom Kings är regerande mästare i SBL är Balkan motsvarande för den bulgariska ...

  Läs mer
 • Förlust mot Helsinki Seagulls

  Skrivet 2019-09-12

  Finska Helsinki Seagulls bjöd på tufft motstånd i kvällens träningsmatch mot Södertälje Kings och vann till sist med 93-68. Poängbäst blev Seagulls Elijah Stewart, 26, och i Kings hemvändaren Dino ...

  Läs mer
Södertälje Kings