Kings tog tredje raka

Lördag 13 oktober 2018

Alexander Lindqvist
Foto: Anna Forsström
Alexander Lindqvist Foto: Anna Forsström

 Kings tog tredje raka segern i SBL, när Borås besegrades med 101-93 efter en mycket stark inledning. 

- Vi startar oftast bra. Vi är redo och det är tack vare coacherna, säger Alexander Lindqvist, som fick pris som bäste spelare i Kings. Det är skönt när det rullar på och allt går i. 

Det bästa med dagens match, förutom kingssegern, var att Marcus Tyus som skadade sig inte var så allvarligt skadad. Det var inte svanskotan utan mjukdelar, så det ska inte vara någon fara, var beskedet från boråshåll efter matchen.  

Till dagens match var Valter Lindström tilbaka efter den fotskada, som höll honom borta från matchen uppe mot Jämtland senast. Istället tvingades Eric Adams vila på grund av halsont och samma problem hindrade Toni Bizaca från spel - igen.  

Valter startade också matchen tillsmmans med Alex, Auston, Eric Garcia och kapten Martin.

Det blev en kalasstart för Kings med 11-3 efter drygt två och en halv minut. Då hade Alex gjort sju av poängen och då tog boråscoachen Henrik Svensson time-out.  

Det hjälpte föga för Kings var laget som bestämde tempot i matchen och varierade sitt anfallsspel bäst och Alex hade när den första quartern var spelad skjutit i 13 poäng och Martin åtta. 

Ställningen efter första: 36-15 

Den andra började i Borås tecken. De gjorde 9-4 på knappt tre minuter och då hade Kings dragit på sig fyra lagfoul. Inte konstigt att coach Degernäs tog time-out.

Tappet fortsatte till tio poäng innan Martin Pahlmblad sköt i och bröt "fötrollningen".  

Kings fick också lite hjälp att boråscoachen Henrik Svensson, som fem minuter in i den andra quartern drog på sig en teknisk foul. Alex satte två kast och i anfallet därpå satte han dessutom en trea och Kings var med igen. 

Ett aber kom med ungerfär två och en halv minut kvar, då Martin Pahlmblad fick sin fjärde foul.  

Borås med bättre, men hade dålig utdelning på treorna genom halvleken - tre av nio, jämfört med Kings sex av tio. Returerna klart till Kings - 19 mot 10.

Alex stod på 24 poäng, Martin på 12 och Eric G på 11.  

Ställningen i halvtid: 57-37.

Tredje quartern började bra för Borås. Kings slarvade i flera anfall och efter tre och en halv minut tröttnade Ludwig Degernäs och tog time-out.  

Trots det fortsatte Borås att krympa avståndet tack vare Nimrod Hilliard IV och Marcus Tyus.och plötsligt var ledningen nere i sex poäng. Borås stängde bättre centralt i försvaret och Kings anfallsspel såg heller inte lika väloljat ut.

Ställningen efter tredje: 78-70

Slarvigt i början av den sista akten och det såg otäckt ut när Tyus gck i golvet nedanför Kings korg, foulad av Auston Barnes. Som tur var kunde han resa sig, men fick ledas ut till bänken. Inte trevligt att se. 

Kings fortsatte att foula och hade lagfoul redan efter två och en halv minut.

Strax därpå hade även Borås lagfoul.

Kings spel flöt inte riktigt som i inledningen, men plötsligt började treorna gå i igen, från Martin, Valter och Eric G och då ökade ledningen till tio poäng efter att ha varit nere i fyra. 

Men det skulle bli ett drama ända in i slutet och det skulle handla om Alex igen. Först snurrade han bort sin bevakare för en lay-up. När han sen missade sitt skott med 1.30 kvar, tog William Magarity en ytterst viktig retur och i anfallet som följde sprang Eric Garcia igenom för en lay-up, som med facit i hand betydde avgjort.

Slutresultat: 101-93.

Sammanfattningsvis:

Kings start kom att räcka till vinst även om det satt hårt inne. Borås skärpte till försvaret och kunde bit för bit närma sig. Tur för Kings att den annars så skicklige Mike Moore hade en riktigt dålig dag, inte minst i försvar. Istället klev Brian Fitzpatrick, som inte varit så framstående i tidigare matcher fram och sköt i 16 poäng. 

Pris till matchens bästa spelare: Nimrod Hilliard IV i Borås och Alex Lindqvist i Kings.  

Konsekvenser:

Kings har nu högst poängsnitt i serien och Mike Moore är inte längre poängbäst. Det är nu Dolphins Mikael Lindquist, med 22,50. 

Alexander Lindqvist om segern: 

- Det är det breda laget - vi har bra coacher, bra spelare och bra lag och vi är starka just nu.   

Så här säger han om att möta Wetterbygden redan på tisdag:

- Vi kan matchschemat och vi kommer att vara redo, det ser coacherna till.  

Poäng Kings: Alexander Lindqvist 29, Eric Garcia 20, Martin Pahlmblad 18, William Magarity 15, Valter Lindström 13, Auston Barnes 6.

Poäng Borås: Nimrod Hilliard IV 26, Marcus Tyus 17, Brian Fitzpatrick 16, William Gutenius 8, Simon Gunnarsson 8, Jakob Sigurdarsson 7, Michael Moore 7, Fredrik Andersson 4.  

Av: Kenneth Range  

 

 

  

 

 

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Kings bygger nytt

  Skrivet 2019-09-16

  Efter två säsongers uppehåll som svensk mästare återtog Södertälje Kings förra säsongen SM-pokalen i den femte finalseriematchen mot Borås Basket inför 3 875 personer i Scaniarinken. När den nya säsongen ...

  Läs mer
 • Champions League-kvalet inleds på tisdag

  Skrivet 2019-09-15

  På tisdag spelar Södertälje Kings sin första match i Champions League-kvalet mot Balkan Botevgrad som gästar Täljehallen. Liksom Kings är regerande mästare i SBL är Balkan motsvarande för den bulgariska ...

  Läs mer
 • Förlust mot Helsinki Seagulls

  Skrivet 2019-09-12

  Finska Helsinki Seagulls bjöd på tufft motstånd i kvällens träningsmatch mot Södertälje Kings och vann till sist med 93-68. Poängbäst blev Seagulls Elijah Stewart, 26, och i Kings hemvändaren Dino ...

  Läs mer
Södertälje Kings