Kings-Borås i häftigt toppmöte

Onsdag 10 oktober 2018

Eric Garcia, Kings point-guard
Foto: Anna Forsström
Eric Garcia, Kings point-guard Foto: Anna Forsström

Kings förlustfria svit utmanas när Borås kommer till Täljehallen på lördag eftermiddag.

Så här säger Kings coach Ludwig Degernäs inför matchen mot Borås:

- En intressant match med två lag som vill spela offensiv basket. Men också en match mellan det som kan vara seriens två bästa point-guards - vår Eric Garcia och Borås Nimrod Hilliard IV. 

Kings svarade ju för en bragdartad insats senast, när laget besegrade Jämtland uppe i Östersund. Detta trots att varken Toni Bizaca eller Valter Lindström kunde medverka. Det är i skrivande stund osäkert om de kan vara tillbaka i laget redan på lördag. Risken finns alltså att det blir som senast, då fyra av kingsspelarna gjorde mer än 30 minuter - Auston Barnes, Martin Pahlmblad, Eric Garcia och William Magarity. 

Borås är det lag i serien som har det högsta poängsnittet, inför fredagens matcher. De har också tre spelare som "snittat" över 16 poäng. Mike Moore 23, Marcus Tyus 19,75 och Nimrod Hilliard IV 16,75. 

Jämförelsevis "snittar" Kings bäste, Martin Pahlmblad 18,50 följd av William Magarity 16,0, vilket är exakt som en fjärde boråsspelare - William Gutenius.

Den där Mike Moore kan man titta lite extra noga på, inte bara för att han gör många poäng. Ibland kommer poängen efter häftiga aktioner. Det kan vara värt att hålla koll på nummer 13 i Borås.   

Men en basketmatch är ju mycket mer än namn och siffror. Det är en härlig mix av välrepeterat lagarbete och individuell skicklighet och skicklighet kommer det att finnas gott om i Täljehallen på lördag eftermiddag.

Det kan vara ett stort misstag att inte komma och se Kings mot Borås på lördag. MATCHSTART 16.34 

Och då kan du dessutom själv avgöra vilken av de två som är bäst just nu - Eric Garcia eller Nimrod Hilliard IV.

 

Av: Kenneth Range 

  

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings