Storseger för Telge mot Mark i premiären

Söndag 30 september 2018

Teodora Turudic, poängbäst mot Mark
Teodora Turudic, poängbäst mot Mark

Telge besegrade Mark med klara 75-51 i premiären i Täljehallen. En match som var avgjord redan efter den första quartern som slutade 32-9.  

-Skönt att få vinna premiären hemma, jag tycker vi gjorde en bra match som lag. Man hade ju velat fortsätta i samma stil efter inledningen, men vi slappnade av för mycket, säger hemvändande guarden Ellen Åström. 

-En enkel start var precis det vi ville ha. Under de första sex minuterna gjorde vi allt rätt sa coach Viktor Bengtsson.  

Den första quartern började faktiskt som en fasa för gästerna, då Telge gick fram till 19-0 innan Linn Larsson kunde sätta två straffkast. Faktum är att Mark hade fem lagfoul redan efter 1.47. Resultatet när de första tio minuterna var spelade var 32-9 och det säger det mesta egentligen. Men några fina moves av Klara Ludquist och Teodora Turudic fick man med sig.  

Den andra quartern blev jämn. Mark kom in lite i matchen men framför allt så började hemmalaget slarva så när första halvlek var slut var ställningen 46-21. 

Den tredje quartern inleddes med att Ulrica Holmqvist bombade i en trea och då kändes det som att det blir hopplöst för Mark. Men då klev Kayla Roberts fram rejält för Mark. Roberts gick från 2 till 13 poäng under de första fem minuterna, drog ner några returer och Telges ledning minskade. Med tre minuter kvar av den tredje var det färdigspelat för det makedonska nyförvärvet Nena Trajchevska, som då fick sin femte foul. Siffrorna efter tre var 61-40 och då förstår du att Mark van den perioden med 19-15. 

Om matchen inte var stängd efter tredje, så blev den det i början av fjärde då Telge gjorde 8-0 innan Anna Gollob sköt i en snygg trea för Mark. Avslutningen innehöll mycket hasigt spel, möjligen beroende på att matchen vat avgjord. Kul för Sabina Radonja att få avsluta matchen med en snygg trea.

Sammanfattningsvis:  

Mark verkade inte riktigt redo för match och det kom att stå dem dyrt. Trots att Telge tappade fokus och inte höll samma standard efter första så var segern aldrig i fara. Men för Täljecoachen Bengtsson var det lite frustrerande att inledningsspelet föll samman.

- Man försöker förändra men om man inte får svar så blir det lite jobbigt att vara coach. säger Viktor Bengtsson.   

Telge-Mark 75-51 (32-9, 14-12, 15-19, 14-11)  

Marks Kayla Roberts och Telges Teodora Turdic fick pris som bästa spelare. 

Poäng Telge: 

Teodora Turudic 17, Klara Lundquist 16, Mikaela Gustafsson 12, Ulrica Holmqvist 10, Ellen Åström 9, Nena Trajchevska 6, Sabina Radonja 3 och Gloria Bwende 2.

Poäng Mark:

Kayla Roberts 15, Anna Golob 8, Moa Halldorsdottir 7, Amanda Odqvist 6, Linn Larsson 5, Emilia Axelsson 4, Clara Arvidsson 4, Cornelia Gunnarsson 3. 

Foto: Anna Forsström

Text; Kenneth Range  

Relaterade nyheter

Telge Basket