Nytt fokus för Kings - SBL och Uppsala

Torsdag 27 september 2018

Toni Bizaca fokuserar
Toni Bizaca fokuserar

Brutal förlust och grusade förhoppningar om vidare spel i FIBA Europe cup i onsdags. På söndag kommer Uppsala till Täljehallen så nu gäller det för Kings att ladda om. 

Det är alltså Uppsala som står för motståndet när Kings gör säongspremiär i SBL. Ett Uppsala som fick storstryk i sin premiärmatch borta mot Borås. 83-113 skrevs slutsiffrorna i den poängrika matchen.  

Vi var inte redo betonade coach Ludde Degernäs efter förlusten mot Ironi Ness Ziona. Då kan man väl utgå från att det inte händer igen i uppsalamatchen.

Uppsala har nu Jens Tillman som coach - Telges förre guldcoach. Han är definitivt värd en applåd i Telgehallen när han kommer.

Uppsala kommer till spel med  två franska kusiner i laget: Guarden Davy Baltrus och centern Eric Katenda. Den senare är 208 cm lång, väger 115 kg och har collegespel med Notre Dame på meritlistan. I matchen mot Borås sköt han i 21 poäng (9 /15) men tog trots sin längd bara 5 returer. 

I boråsmatchen visade den hängivne kämpen Axel Nordström att han är ett hot även den här säsongen och nyförvärvet i Uppsala, Nathan Dawit, kan forfarande skjuta i bollar.

Men man ska nog inte stirra sig blind på de stora förlustsiffrorna, för om Uppsala får sin USA-importerade guard Xavier Cannefax spelklar så torde lagets slagkraft öka och dessutom förbättras väl rotationen i laget. 

Härliga uppgörelser under korgarna mellan Katenda och William Magarity kan publiken se fram emot. Magarity som var bra mot israelerna i onsdags. Satte 15 poäng och tog 11 returer och detta mot starkt motstånd.

Magarity en av de nya i laget, men många viktiga spelare finns kvar den här säsongen och det gör coach Ludvig Degernäs också. Till sin hjälp har han Bernat Elias och Ilias Agathangelidis. 

Landslagsspelarna Martin Pahlmblad, Alexander Lindqvist och Valter Lindström finns kvar hos Kings liksom Toni Bizaca och Auston Barnes. En stark kvartett !

Nu gäller det för de nya USA-importerna att visa att de håller måttet i SBL. Coach Ludde har ju sagt att han är nöjd med truppen, men det är nu det gäller. Eric Garcia point guard och insidespelaren Eric Adams ska visa att de har kvalitéer som kan göra Kings till ett topplag i år okså. 

SBL-matchen Södertälje Kings-Uppsala Basket startar 16.30 på söndag i Täljehallen.  

  

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings