Nu börjar allvaret för nya Telge

Fredag 28 september 2018

Kicki Johansson, 62 p mot KFUM Söder
Kicki Johansson, 62 p mot KFUM Söder

Basketfest i Täljehallen på söndag då både Telge och Kings har säsongspremiärer och då ska även legendaren Kicki Johansson hyllas. 

Kicki kommer att hamna i finfint sällskap när hennes tröja hissas upp i taket. Där tar finns redan lagkamraterna från förr: Ann-Marie Wikner, Bitte Andersson och Lottie Backner. Dessutom herrstjärnorna Peter Andersson, Bill Magarity och Jonte Karlsson.

Under de sex säsonger hon spelade i Södertälje vann hon fyra SM-guld, gjorde 6888 poäng på 255 matcher. Det ger ett fantastiskt snitt på 27,0. Dessutom slog hon rekord i antal poäng i en enstaka match när hon sköt i 62 poäng mot KFUM Söder.

Telge möter Mark i säsongspremiären. 

Telge står inför en säsong som förefaller ovanligt spännande. Tanken är nu att man de närmaste åren ska ge unga tjejer chansen att träna proffsigt och utveckas, men också att spela internationellt. Spelet i FIBA EuroCup Women inleds senare i höst.

När det gäller Telge så är det tänkt att nyförvärvet från Alvik, Klara Lundquist, ska ha huvudrollen i spelet men backas förstås upp av hemvändande landslagskollegan Ellen Åström.  

- Sköt att det äntligen börjar. Vi har tränat bra i sju veckor och nu får vi se hur det räcker till, säger Klara Lundquist inför söndagens match.

Patricia Elias är en annan intressant spelare som visade framfötterna mer och mer under den förra säsongen. Det blir kul att se om hon kan ta nästa steg den här säsongen med proffsig träning. 

Två bekanta från förr finns med: Mikaela Gustafsson och Ulrika Holmqvist och de kommer att ha stort ansvar under korgarna där de oftast kommer att möta tjejer som är större. Dock inte i söndagsmatchen mot Mark.

Nena Trajchevska från Makedonien och Teodora Durudic från Serbien har nappat på det nya upplägget och får nu växa in i svenskt sätt att spela basket. Det måste få ta sin sin tid, så här i början.

Men alltså ingen import från USA i Telge när den här säsongen inleds. Motståndarna Mark har däremot en: Kayla Roberts.  

- Jag har sett hene spela collegebasket och då var hon dominant säger telgecoachen Viktor Bengtsson.

I övrigt är rubriken på Marks trupp - närproducerat. 

Fem av tjejerna har Marbo som moderklubb och två kommer från Sätlla som också ligger i Marks kommun. Det finns alltså likheter med årets Telge. 

-Jag tycker att det är kul att de låter unga svenska tjejer få chansen, säger Viktor Bengtsson.

I matchen på söndag blir frågan - kan marktjejerna förse Kayla Roberts med bollar så att hon kan glänsa. Lyckas man inte med det blir det förmodligen svårt att slå Telge.  

Matchen Telge - Mark börjar 14.00 på söndag.  

 

  

 

 

  

Relaterade nyheter

Telge Basket