Kingsseger mot isländska Njardvik

Fredag 7 september 2018

Auston Barnes var poängbäst i träningsmatchen mot isländska Njardvik med 18 poäng.

Foto: Anna Forsström
Auston Barnes var poängbäst i träningsmatchen mot isländska Njardvik med 18 poäng. Foto: Anna Forsström

Kings fick en drömstart och ledde direkt med 20-4. Lagdefensiven klaffade perfekt och islänningarna hade inget motmedel under första perioden som Kings till slut vann med 25-11. Den positiva energin i laget var påtaglig och gav utdelning i protokollet.

Men precis som i första träningsmatchen tappade Kings lite av energin och resten av matchen höll man sig på det behöriga avstånd på mellan 15-20 poäng som man skaffade sig tidigt.

Laget är självklart inte 100% och fysiken behöver finslipas innan kvalet i FIBA Europe Cup den 21:a (borta) och 26 september (hemma) för att kunna hålla energin genom hela matcher.

Nu sprids laget lite då några av spelarna ska på landslagsuppdrag. Det ger möjlighet att finslipa på fys och individuella delar men drabbar givetvis lagspelet. När laget återsamlas har man ett par dagar på sig för finslipning av formen.

 

Dessvärre fanns ingen statistik på matchen men nedan ser ni ett utdrag från protokollet vad gäller Kingsspelarnas poänggörande.

Från protokollet:

Resultat 80-63
(25-11, 16-21, 20-14, 19-17)

Poänggörare Kings:

Auston Barnes 18
Alexander Lindqvist 13
William Magarity 13
Martin Pahlmblad 12
Toni Bizaca 10
Eric Garcia 6
Eric Adams 4
Oskar Holm 1

 

Nästa match är på söndag mot cuparrangören och favoriterna i Superettan AIK Basket. 

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Kings bygger nytt

  Skrivet 2019-09-16

  Efter två säsongers uppehåll som svensk mästare återtog Södertälje Kings förra säsongen SM-pokalen i den femte finalseriematchen mot Borås Basket inför 3 875 personer i Scaniarinken. När den nya säsongen ...

  Läs mer
 • Champions League-kvalet inleds på tisdag

  Skrivet 2019-09-15

  På tisdag spelar Södertälje Kings sin första match i Champions League-kvalet mot Balkan Botevgrad som gästar Täljehallen. Liksom Kings är regerande mästare i SBL är Balkan motsvarande för den bulgariska ...

  Läs mer
 • Förlust mot Helsinki Seagulls

  Skrivet 2019-09-12

  Finska Helsinki Seagulls bjöd på tufft motstånd i kvällens träningsmatch mot Södertälje Kings och vann till sist med 93-68. Poängbäst blev Seagulls Elijah Stewart, 26, och i Kings hemvändaren Dino ...

  Läs mer
Södertälje Kings