Hampus axlar Adams mantel

Lördag 25 augusti 2018

Hampus är en egen produkt som har spelat i Södertäljes ungdoms- och utvecklingsverksamhet. Förra året spelade han i Djurgården men är nu tillbaka för sin debutsäsong i Södertälje Kings.


- Jag gillar att Hampus verkligen visat att han vill slå sig in i Kings i år och han är en talang som kommer fortsätta utvecklas i Kings. Ska bli kul att följa honom säger Kings coach Ludwig Degernäs.

Att Hampus storebor Adam nu tagit klivet ut i proffslivet stimulerar honom. - Jag har sett vilket jobb som Adam lagt ner och hur han utvecklats under sina år i Kings för att nå sin dröm. Det är en resa jag också vill göra säger Hampus.

Kingstruppen är nu mer eller mindre komplett.

Första träningsmatch för laget blir borta mot Djurgården på onsdag veckan som kommer och hemmadebut för Kings vad gäller träningsmatcher är på torsdag kl 19.00 i Täljehallen mot den spännande nykomlingen Köping.  

Relaterade nyheter

 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
 • Borås vann final nr 4

  Skrivet 2019-05-10

  Borås kom ut starkt och var det klart bättre laget. Kings släppte 31 poäng i den första quartern och kunde därefter inte resa sig. Borås vann med 97-80.

  Läs mer
Södertälje Kings