Serbisk supertalang förstärker Telge

Fredag 10 augusti 2018

Telge fortsätter sitt lagbygge, fyllt med unga talanger, med att rekrytera serbiens unga stjärnforward Teodora Turudic. Teodora är född 1999 och och kommer från den serbiska ligafyran Radivoj Korac där hon förra säsongen snittade 11 poäng, 6 returer och 26 minuters speltid per match.

I sommarens U20-EM där Serbien vann silver hade hon en stor del i framgången och snittade 12 poäng och 6 returer på nästan 29 minuters speltid. 

- Jag är väldigt exalterad över att vi i Telge är nästa steg för Teodora och att vi fått förtroendet att vidareutveckla en sån talang säger coach Viktor Bengtsson. Jag tror att hon kommer - precis som våra andra unga talanger - göra avtryck direkt i den svenska ligan. Hon har dimensioner i sitt attackspel som imponerar. Skottet från trepoängslinjen ska vi utveckla fortsätter Bengtsson.

Teodora ansluter till laget efter den 20 augusti.

Telges första hemmamatch är den 30 september mot Mark Basket.

 

 

Relaterade nyheter

 • Gorzow för svårt för Telge

  Skrivet 2018-12-13

  Polska Gorzow slog Telge med 113-57 och säkrade med det gruppsegern i FIBA EuroCup Women. För Telge var detta den sjätte raka förlusten, vilket innebär en sistaplats i grupp A, ...

  Läs mer
 • Klara i veckans lag trots förlust och skada

  Skrivet 2018-12-12

  För tredje gången den här säsongen fick Klara Lundquist en plats i Veckans lag, efter insatsen i matchen mot Högsbo.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Förlust mot Högsbo

  Skrivet 2018-12-09

  Det blev en helt igenom jämn match mellan Telge Basket och Högsbo Basket, som Högsbo till slut lyckades vinna med 82-75. Bästa poänggörare blev Tiasha Gray, 26, och i Telge ...

  Läs mer
Telge Basket