Spanske Bernat Elias ny i Kings coachstab

Torsdag 9 augusti 2018

Bernat och headcoach Ludwig Degernäs
Bernat och headcoach Ludwig Degernäs

Bernat som innan sejouren i Alvik varit assisterande coach i danska högstaligan kommer till Södertälje med erfarenhet och hög kompetens från "den spanska basketskolan".

- Bernat kommer med fina vitsord från både Alvik och Nick Spires agent i Spanien. Jag ser mycket fram emot att på nära håll få se och ta in de spanska influenser han kommer med. Både som assisterande för Kings men även som instruktör på Basketgymnaiset och Basketprofilklasserna. Han kommer dessutom starta ett projekt för vår elitförberedande ungdomsverksamhet tillsammans med Phil Spires. Målsättningen är att skapa ett arbetssätt/en modell för kvalitetssäkring och för utveckling av spelare och coacher. Det är en nödvändig satsning vi gör, då vi tappat lite fart i den verksamheten de senaste åren, som jag tror kommer bära frukt i det långa loppet säger Robert Andersson.

 Bernat själv säger så här om att komma till Södertälje: - Jag är tacksam för möjligheten att komma till Södertälje och att arbeta med Ludde, Robban och alla andra i klubben. SBBK är en storklubb i Sverige med en stark organisation. Timingen är bra och projektet vi kommer starta tilltalar mig och passar min profil. 

Kings börjar sin försäsong på allvar på måndag och räknar då med att vara full trupp. Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings