SBBK DU17 är i Final Four i SM!

Torsdag 12 april 2018

 • Lagkapten Amanda Stahl
  Lagkapten Amanda Stahl
 • Lagbild
  Lagbild

Hej, jag heter Amanda Stahl och jag är lagkapten för SBBK DU17-lag som är klara för semifinal i SM. Vi har varit i semifinal en gång innan i RM DU15. Då var vi inte riktigt taggade eller beredda på att göra vad som krävdes för att vinna. Vi kom 4a efter en seg förlust mot Järva.

 

Denna gång är vi mycket mer taggade. Vi är starkare och mer ihopspelade än någonsin. Tyvärr så fick vi i veckan veta att en av våra spelare dragit av korsbandet. Nu är vi ett fåtal 01-spelare kvar. Eftersom vi är så få spelare var det många som inte riktigt trodde att vi skulle ta oss så långt som vi faktiskt gjort. Vi har nu lyckats motbevisa dom och går nu med inställningen att göra vårt allra bästa och ta hem guldet. Vi får hjälp under Final Four av några tjejer från F02.

 

Mina tankar inför denna helg är väldigt positiva! Jag tror på mitt lag och jag kommer att peppa dom oavsett vad som händer. Vi har kvalitén och tekniken att ta oss hela vägen. Det gäller att vara med mentalt och använda oss av våra otroliga kunskaper. Jag har pratat med laget och dom har liknande tankar som jag. Otroligt peppade och redo att göra vad som krävs.

 

Lagkapten Amanda Stahl

 

Här är laget som ska göra det:

#3 Wilma Christensen

#4 Ella Zilén

#5 Linnea Ehrencrona

#6 Amanda Stahl (K)

#7 Wilma Mouritsen Mäkelä

#8 Doris Ruzima

#10 Alva Jentzen

#14 Sara Fager

#15 Josephine Bäck Hurme

#21 Maja Jakobsson

#23 Alva Lindby

#33 Emelie Nilsson

 

Coach: Joakim Brunnström

Ass coach: Emma Skoog

 

Relaterade nyheter

 • Vinst i årets sista bortamatch för DamU

  Skrivet 2018-03-12

  Säsongens sista bortamatch var på söndagen mot jumbon Oskarshamn. DamU hade dock en något mera orutinerad uppställning än normalt då båda lagkaptenerna var borta och endast en dubbellicens kom ...

  Läs mer
 • SBBK DamU i dur och moll

  Skrivet 2018-02-26

  Helgen bjöd på två förväntat tuffa matcher för DamU. Västerås, hemma på lördagen, och RIG Mark, borta på söndagen är svåra motståndare på helt olika sätt.

  Läs mer
 • Vinst mot Oskarshamn för DamU

  Skrivet 2018-02-11

  Oskarshamn må vara laget som ligger sist i division 1, med endast en vinst. Den sexpoängsvinsten var dock mot oss i höstas. Idag var det dock aldrig någon fråga om ...

  Läs mer
SBBK Dam Utveckling