Stor förlust i den första semin

Tisdag 10 april 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Södertälje Kings hade ingen framgång i den inledande semifinalmatchen mot BC Luleå på bortaplan och förlorade med 83-62. Poängbäst blev Yannick Anzuluni med 22 (samt sju returer, fem assists och fem steals) och i Kings Alexander Lindqvist, 17. Klockan 18:04 spelas nästa match, den här gången i Täljehallen.

Gästerna hittade inte alls rytmen i matchen, vilket till stor del berodde på hemmalagets effektiva försvarsspel, fina distansskytte och snabba uppspel. Efter en halv quarter var Luleå uppe i en tiopoängsledning som i halvtid hade utökats till 25.

Den andra quartern fortsatte på samma sätt som den första. Kings bristande defensiva insats hade en negativ inverkan på anfallsspelet där ogenomtänkta passningar gav upphov till ett antal förlorade bollinnehav (totalt 19 turnovers). Desto bättre gick det för Luleå, som hade valfriheten att antingen med stor framgång attackera korgen och hitta en öppen medspelare, snabbt spela runt bollen tills rätt läge infann sig eller bara ta skotten utifrån.

Kings kom ut med ny energi efter halvtidsvilan och hämtade ikapp några poängs underläge genom en 7-poängsrun. Det tidigare så läckande försvaret täpptes till och förbyttes till en zon som gav viss effekt, även om det fortfarande fanns förbättringspotential. Först halvvägs in i q3 gjorde Luleå sina första poäng, men stabiliserade sucessivt läget och reparerade det mesta av den svaga starten. Den sista kvarten blev en transportsträcka eftersom Kings upphämtning efter halvtid trots allt var marginell.

Nu är det bara för Kings att åka hem och fundera på vad som behöver förbättras inför fredag när det är dags för returmötet i Täljehallen.

Svenska Basketligan, semifinal 1:7, BC Luleå – Södertälje Kings 83-62

(25-11), (26-15), (13-16), (19-20)

Poäng i Luleå: Yannick Anzuluni 22, Brandon Rozzell 15, Quinton Upshur 10, Adam Rönnqvist 8, Tom Lidén 8, Denzel Andersson 7, Brice Massamba 4, Anton Saks 4, Anton Kobylak-Berglund 3, Tim Kearney 2

Poäng i Kings: Alexander Lindqvist 16, Auston Barnes 15, Martin Pahlmblad 10, Toni Bizaca 7, Valter Lindström 6, Adam Ramstedt 6, Mario Blazevic 2

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings