Semifinaldags mot Luleå

Tisdag 10 april 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I kväll inleds semifinalserien i bäst av sju matcher mellan Södertälje Kings och BC Luleå i Luleå. Lagen har vunnit två matcher var i grundseriens fyra möten, men tidigare resultat spelar liten roll när slutspelet börjar. Serievinnaren Luleå direktkvalificerades tillsammans med tvåan Norrköping Dolphins till semifinal och spelade den senaste ligamatchen mot Nässjö Basket den 27 mars. För Kings behövdes bara två matcher för att slå ut Umeå BSKT i kvartsfinalen, även om det inte var några enkla segrar. I den andra semifinalgrenen av slutspelsträdet möter Dolphins Borås Basket med start i morgon.

Trots diverse skador och annat under säsongen har Kings med Ludde Degernäs i spetsen tagit sig fram till semifinal och ställs nu inför bästa tänkbara motstånd. Luleå har övertygat under säsongen med bara sex förluster på sina totalt 28 matcher och är en stor utmaning att ta sig an. Resorna blir dessutom de längsta tänkbara, men det är å andra sidan lika långt för båda lagen.

Mot Luleå handlar mycket om att begränsa Brandon Rozzell (16.3 poäng och 3.7 assists per match), Yannick Anzuluni (8.5 returer) och Quinton Upshur. För även om det  finns mycket kompetens och erfarenhet i laget är dessa tre spelare ändå mycket centrala.

För Kings del gäller det att hitta den höga kvaliteten som finns i laget och behålla den på en jämn nivå, ta med den fina lagkänslan från omklädningsrummet till planen och spela aggressivt och respektlöst. Säsongens tidigare resultat är oväsentliga, nu finns bara två lag med siktet inställt på att för varje match ta sig ett steg vidare till final.

Matchen ikväll börjar 19.04 och kan ses på https://basketsverige.tv/ för 99 kronor.

Matcherna spelas enligt följande: 

10 april i Luleå

13 april i Södertälje

16 april i Luleå

19 april i Södertälje

22 april i Luleå (ev.)

24 april i Södertälje (ev.)

27 april i Luleå (ev.)

 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

Södertälje Kings