Kingsseger i grundseriens sista hemmamatch

Tisdag 20 mars 2018

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Södertälje Kings skaffade sig ett rejält överläge i den första quartern mot Uppsala Basket som bidrog till segern 79-70 trots en tillfällig svacka efter halvtid. Poängbäst blev Toni Bizaca med 22, följd av Axel Nordström, 20 (sex returer och tre assists). Varken Martin Pahlmblad eller Rudy Mbemba spelade i kväll och även Uppsala är reducerat i och med att både Rhys Carter och Viktor Gaddefors har lämnat laget.

– Jag är jättenöjd efter vinsten, hur grabbarna kom ut och visade karaktär. Det har varit tuffa dagar, det är självklart att det påverkar en grupp när Barnes, en av våra lagkamrater, en av våra kompisar, drabbas av en sån här sak. Men jag måste säga att jag är nöjd hur grabbarna kom ut idag och spelade, sade Kings head coach Ludde Degernäs efteråt.

Kings inledde med ett aggressivt försvarsspel som fick Uppsala helt ur balans och först när 3:14 minuter hade spelats av den första quartern gjorde Jalen Jenkins gästernas första poäng. Längdövertaget gynnade Kings, som genom Adam Ramstedt, Alexander Lindqvist och Aaron Anderson dominerade i insideområdet. Valter Lindström bidrog med hela sju assists och Mario Blazevic gjorde en fin insats, bland annat satte han 2/2 trepoängare.

Veteranen Bizaca, som under säsongen har varit lite halvt skadad, var sig mer lik än på länge och var lika farlig i attackerna som vid trepoängslinjen. Jenkins var en av få spelare i motståndarlaget som höll en jämn nivå och vars längd var viktig för det kortare Uppsala. I halvtid var ställningen 51-28, en brant uppförsbacke för gästerna.

Bortalaget började den tredje kvarten starkt och hämtade ikapp en del av underläget, med Jenkins i spetsen offensivt och genom att han tog viktiga returer. Även Axel Nordström, Temjae Singleton och Alan Zekovic hade del i återhämtningen genom sina individuella prestationer. När 12 poäng skilde drygt halvvägs in i q3 kallade Degernäs till timeout för att få stopp på motståndarna.

Timeouten hade effekt och Kings återtog kontrollen över returtagningen som i början av quartern hade stagnerat. Ramstedt fortsatte vara en viktig pusselbit i Kings anfallsspel och var svårstoppad under korgen samtidigt som Bizaca fortsatte sätta sina treor. Mot slutet av matchen lät hemmalaget motståndarna hämta upp en del av underläget, dock inte tillräckligt mycket för att ledningen skulle hotas.

Den 27 mars möter Kings Umeå BSKT på bortaplan i den sista grundseriematchen innan slutspelet.

– Rudy borde komma tillbaka mot Umeå, det är vad jag har hört. Det blir en annan nivå. Jag hoppas att Barnes är tillbaka och Martin Pahlmblad, Martin är sjuk i dag. Toni, vi vet vilken potential han har, vi vet vilken fantastisk basketspelare han är. Det gäller att vi hittar en roll för honom där han känner sig bekväm, sade Degernäs och fortsatte:

– Vi har inte haft en full trupp på hela säsongen. När vi är alla tillsammans kommer vi bli farliga. Vi kommer vara redo till slutspelet, sen tror jag vi måste höja oss 20-30 procent. Det är många bra lag där ute; Luleå, Norrköping, Borås, Jämtland, så det gäller att vi fortsätter behålla fokus, fortsätter utvecklas.

 

Svenska Basketligan, Södertälje Kings – Uppsala Basket 79-70

(26-7), (25-21), (15-22), (13-21)

 

Poäng i Kings:

Toni Bizaca 22

Adam Ramstedt 19

Mario Blazevic 10

Aaron Anderson 10

Alexander lindqvist 7

Valter Lindström 6

Henrik Sjölin 5

 

Poäng i Uppsala:

Axel Nordström 20

Jalen Jenkins 17

Temjae Singleton 9

Alan Zekovic 8

Anes Zekovic 6

Lukas Friberg 6

Tobias Skyttevall 4

 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings