Kamp om tabellplacering mot Borås

Fredag 9 mars 2018

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Efter tisdagens seger över Nässjö Basket väntar i morgon lördag ytterligare en hemmamatch för Södertälje Kings, nu mot Borås Basket. I de tidigare inbördes mötena står det 2-1 till Kings, som dock ligger nedanför Borås i tabellen. Med endast fyra matcher kvar i grundserien för de båda lagen och oerhört jämnt mellan dem som är placerade 3-6 är varje matchresultat viktigt.

 

Borås hade det tufft mot Umeå BSKT i Boråshallen i tisdags, i en match som gick till förlängning och till sist slutade med seger för Umeå. Extra kännbar blev förlusten i och med att Jämtland Basket, som utmanar Borås om tredjeplatsen, besegrade Norrköping Dolphins med 91-71 på bortaplan.

 

Kings å sin sida ledde som mest med 28 poäng mot Nässjö Basket i tisdags, men råkade därefter ut för en kollektiv kollaps som reducerade ledningen till som minst fem poäng i den andra delen av matchen, vilket sånär kostade segern. Att Nässjö skulle höja intensiteten efter halvtidsvilan borde inte ha kommit som en överraskning med tanke på den stora poängskillnaden. Men Kings, vars fina lagspel i matchens första halva ingav hopp inför slutspelet, lät sig ledas precis dit motståndarna ville under den andra halvans första skakiga tio minuter innan läget stabiliserades.

 

En viktig del i återhämtningen hade Nässjös Kristian Heder Ternell, som fram till halvtid hade bidragit med fyra poäng och två returer, som vid slutsignalen hade utökats till 22 poäng och åtta returer. Han borde ha begränsats redan efter sin första trepoängare i början av q3, men gavs i stället gott om utrymme att sätta ytterligare fyra. Heder Ternells utveckling i matchen återspeglade Nässjö som helhet och är ett återkommande faktum som Kings jobbar kontinuerligt med att förbättra.

 

I slutspelet kommer utrymmet vara mindre för dippar som dessa, men mot Nässjö räckte det för seger och mot Borås väntar ny möjlighet att höja prestationen. Ett intressant möte väntar mellan två tabellkonkurrenter som kommer att göra sitt yttersta för att skaffa sig bästa tänkbara utgångsläge inför slutspelet.

 

Matchen mellan Kings och Borås börjar klockan 17 i morgon.

 

Av: Lina Agnemar  

 

Relaterade nyheter

 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
 • Borås vann final nr 4

  Skrivet 2019-05-10

  Borås kom ut starkt och var det klart bättre laget. Kings släppte 31 poäng i den första quartern och kunde därefter inte resa sig. Borås vann med 97-80.

  Läs mer
Södertälje Kings