Femte raka vinsten för Telge

Onsdag 28 februari 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Det var en jämn match när Telge Basket besegrade gästande Uppsala Basket, slutresultatet skrevs till 87-81. Poängbäst var Taylor Wurtz med 24 poäng och strax därefter Uppsalas Heather Butler med 23 poäng.

Telge startade matchen utan Tayler Mingo och istället startade Patricia Elias som kämpade på bra i försvar mot Uppsalas stjärna Heather Butler. Båda lagen startade matchen starkt och ställningen var 19-22 till bortalaget Uppsala efter första perioden.

Ulrica Holmqvist kom in för hemmalaget och tog kontroll över tresekundersområdet. Hon gjorde åtta av sina 10 poäng i första perioden. Chelsea Poppens spelade även hon stabilt för hemmalaget och bidrog med poäng och rev ned returer. Matchen var fortsatt jämn i andra perioden och inför halvtidspausen hade Telge minsta möjliga övertag då ställningen var 42-41.

Telge började andra halvlek starkast då Wurtz kom igång och skapade offensivt för hemmalaget. Telge gick in med en ledning på 12 poäng inför sista perioden men lyckades inte skaka av sig Uppsala. Uppsala närmade sig och med fyra spelminuter kvar av matchen var ställningen 74-70. Bortalaget försökte stressa fram misstag men Telge behöll lugnet. Med 15 sekunder kvar satte Tilde Ahlin två straffkast för Telge (86-81) och matchen var därmed över. Slutresultatet blev 87-81 till hemmalaget.

– Uppsala har förstärkt och har ett mycket bättre lag nu än de hade i början av säsongen. Jag tycker att de spelar bra och de gav oss en bra match samtidigt som vi saknade Anita och Mingo, och Chelsea spelade lite mindre minuter än vanligt, säger Telges head coach Viktor Bengtsson.

Butler ledde Uppsala, hon spelade samtliga minuter av matchen och bidrog med 23 poäng samt fem assist. Korinne Campbell noterades för en double-double med 15 poäng och 13 returer.

Mingo kom inte till spel för hemmalaget men Telge hade sex spelare som gjorde 10 poäng eller mer. Wurtz stod för 24 poäng och 12 returer medan Ahlin satte viktiga treor i matchen och noterades för 17 poäng med 50 procent på treorna (5/10).

–  Jag tycker att Ulrica gjorde ett bra jobb de minuter hon spelade. Vi blir bättre på att spela utan Mingo vilket kommer att stärka oss till slutspelet, säger Bengtsson och fortsätter:

– Eos slog Visby så då blir det troligtvis Eos i kvartsfinal, vilket ska bli kul. Ett taktiskt lag som spelar bra tillsammans och jobbar väldigt hårt. Men vi har två matcher kvar mot Umeå och Luleå. Nu är det verkligen läge att mäta sig på riktigt när vi har ett komplett lag. Förra gången gjorde vi en bra match mot Umeå och vi ledde länge men sedan satte de lite press på oss och kom tillbaka ganska snabbt. Vi spelade ändå jämt mot dem och då var Chelsea inte spelklar inför den matchen och vi förlorade returtagningen. Men nu hoppas jag att vi ska kunna ge dem en bra match, avslutar Bengtsson.

Basketligan Dam, Telge Basket - Uppsala Basket 87-81
(19-22), (23-19), (25-14), (20-26)

Poäng i Telge: Taylor Wurtz 24, Tilde Ahlin 17, Linnea Nilsson 12, Chelsea Poppens 10, Patricia Elias 10, Ulrica Holmqvist 10, Glora Bwende 4.

Poäng i Uppsala: Heather Butler 23, Korinne Campbell 15, Louise Skyttevall 11, Agnes Nordström 8, Alma Danielsson 8, Ashleigh Brown 6, Lydia Karlefors 5, Josefin Gelin 5. 

Relaterade nyheter

Telge Basket