Telge tar emot ett förnyat Uppsala

Måndag 26 februari 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Telge Baskets senaste fyra matcher har resulterat i segrar där Mark Basket och Visby Ladies har stått för motståndet i två matcher vardera. På onsdag är det dags för match i Täljehallen igen. Då tar Telge emot Uppsala Basket som är ett av tre lag som Telge ännu inte har besegrat denna säsong.

Telge har spelat stabilt efter att truppen blev fullbordad. Chelsea Poppens anslöt till laget i slutet av januari och har presterat bra samtidigt som Ulrica Holmqvist har gjort sina första matcher i Telge-linnet denna säsong efter en axelskada. Taylor Wurtz och Tayler Mingo fortsätter att producera imponerade statistik match efter match för Telge och med tre matcher kvar i grundserien snittar Mingo 23 poäng per match och Wurtz ligger inte långt efter då hon snittar 21 poäng samt 10 returer per match.

Telge besegrade Visby Ladies på hemmaplan i helgen och vann därmed sin fjärde match i rad. Telge förlorade första perioden med två poäng men vann sedan andra perioden med 17-8 och fick därmed en stabil sjupoängsledning inför andra halvlek. Hemmalaget fortsatte att producera framåt och vann även de två sista perioderna med sammanlagt 14 poäng. Slutresultatet blev 72-51, en viktig vinst för Telge som säkrade fjärdeplatsen i tabellen inför slutspelet.

Wurtz fick dra ett stort lass mot Visby Ladies då hon spelade samtliga minuter av matchen och stod för 23 poäng och 12 returer. Poppens gjorde även hon ett väldigt bra jobb och bidrog med bland annat 18 poäng och 13 returer. Mingo saknades på planen senast, efter att ha fått en smäll på knäet mot Mark Basket (18/2) och stod därför över matchen. Mingo kommer förhoppningsvis till spel mot Uppsala, men hon kommer sannolikt att spela begränsade minuter enligt Telges head coach Viktor Bengtsson.

Onsdagens motståndare, Uppsala Basket, spelade senast på hemmaplan mot serieledarna Luleå Basket. Uppsala gav Luleå en match och i halvtidspausen var ställningen 43-46, men Luleå var det starkare laget i andra halvlek och slutresultatet blev till sist 79-87. 

Uppsala Basket befinner sig för tillfället på en sista placering i Basketligan dam men Telge har inte lyckats ta en vinst mot dem. Senaste mötet mellan Uppsala och Telge var i november där Uppsala vann bekvämt med siffrorna 95-79 på deras hemmaplan.

I Uppsala är det Heather Butler som gör flest poäng (22 poäng per match) men Uppsala har även fått in fler duktiga spelare som ger laget en ny spets. Agnes Nordström, Ashleigh Brown och Lydia Karlefors är tre spelare med mycket rutin som inte var med på planen under säsongstarten eller när Telge spelade mot Uppsala i november. Uppsala har även skickat hem amerikanskan Jalen O’Bannon som har ersatts av Korinne Campbell. Campbell har spelat fyra matcher hittills och hon snittar en double-double med sina 17 poäng och 11 returer per match.

Det blir troligtvis en tuff och spännande match i Täljehallen på onsdag med uppkast klockan 19.00.

Relaterade nyheter

 • Patricia Elias i "Veckans Lag"

  Skrivet 2019-01-15

  Patricia Elias fick en plats i "Veckans Lag" för sin insats i Telges förlustmatch mot A3, där Patricia svarade för 22 poäng.

  Läs mer
 • A3 slog Telge och är obesegrat i SBL

  Skrivet 2019-01-13

  Utan Klara Lundquist i laget blev det förlust uppe i Umeå där A3 besegrade Telge med 76-49, men Patricia Elias gladde med starka 22 poäng för Telge.

  Läs mer
 • Telge vann i Uppsala

  Skrivet 2019-01-06

  Telge tog en hälsosam seger när Uppsala besegrades med 80-69 i en match där Klara Lundquist gjorde flest poäng, men där både Nena Trajchevska och Deanna Weaver svarade för Dubbel-dubbel ...

  Läs mer
Telge Basket