Förmodad hemmapremiär för Holmqvist mot Visby

Torsdag 22 februari 2018

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Sedan bortaförlusten mot Udominate Basket den 21 januari har Telge Basket tre raka segrar i rad, två mot Mark Basket och en mot kommande lördags motståndare, Visby Ladies. Ladies hade i sin tur tre raka förluster innan de i söndags lyckades besegra tabelltrean Alvik Basket på bortaplan. Telge och Visby ligger på fjärde respektive femte plats i tabellen, med sex poängs skillnad (Visby med en match mindre spelad). 

Mycket av Visbys spel bygger på importerna Brandy Montgomery, Regina Palusna, Nici Gilday och Rashida Timbilla. Mot Alvik gjorde både Palusna och Timbilla en double-double, den sistnämnda med hela 18 returer i protokollet. Det var en insats som bland annat bidrog till att Timbilla liksom Telges Taylor Wurtz kom med i Basektligan Dams ”Veckans lag”.   

När Telge besegrade Mark Basket på bortaplan med 75-71 senast stod de tre amerikanskorna Tayler Mingo, Taylor Wurtz och nykomlingen Chelsea Poppens som väntat för en stor del av poängproduktionen. En annan spelare som gjorde en bra insats var Patricia Elias som bidrog med 16 poäng, varav hela fyra av sex treor, under sina 23:43 minuter. 

Glädjande var också att Ulrica Holmqvist gjorde comeback efter sin skada och förhoppningsvis får hemmapubliken se henne debutera på hemmaplan på lördag. Med Holmqvist tillbaka har Telge ytterligare ett stort hot i insideområdet och har blivit ett betydligt större lag längdmässigt sett än på flera säsonger.

Med dagens match inräknad återstår nu fyra matcher i grundserien för Telge vilket också innebär fyra chanser att förstärka positionen, men framför allt behålla fjärdeplatsen i tabellen inför slutspelet. Detsamma gäller naturligtvis även Visby, som har samma poäng som sexan Eos (som dock har en match mer spelad) och säkert gärna vill ha revansch för senast. Det är med andra ord upplagt för ett spännande möte i Täljehallen, uppkast klockan 15 lördagen den 24 februari.

Av: Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

 • Säker cupseger för Telge

  Skrivet 2019-09-15

  Telge vann sin första match i svenska cupen, där Alviks utvecklingslag besegrades med 104-59. Matchen avgjordes redan i den första quartern, som Telge vann med 31-8.

  Läs mer
 • Komfortabel seger mot Uppsala i kväll

  Skrivet 2019-09-11

  Träningsmatchen mot Uppsala Basket i Täljehallen var ett utmärkt tillfälle för den som ville bilda sig en uppfattning om Telge Baskets trupp 2019/20, innehållande ett stort antal nya spelare. En ...

  Läs mer
 • Klara och åtta andra

  Skrivet 2019-04-25

  Nio av de 18 spelare som presenterats inför sommarens EM har förflutet i SBBK - hälften alltså.

  Läs mer
Telge Basket