Bizaca tillbaka inför mötet med serieledaren

Torsdag 15 februari 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

På lördag möts Södertälje Kings och BC Luleå för fjärde gången den här säsongen och hittills har Luleå vunnit två av tre matcher. Det är inte mer än en månad sedan den senaste matchen uppe i Luleå Energi Arena som var helt igenom jämn med 13 ledningsbyten och 15 gånger lika, men där hemmalaget till sist lyckades säkra en knapp fempoängsseger. 

Kings fortsätter sin ostadiga resa genom grundserien och har nu fyra raka förluster efter den senaste förlustmatchen mot Umeå BSKT, som också innebar att man halkade ned till en femteplats i tabellen.

– Vi kom ju inte upp självklart i den energinivån och det vi ville i andra halvlek. Så jag ser fram emot matchen på lördag, säger Kings headcoach Ludde Degernäs närmare nio på torsdagkvällen efter att nyss ha avslutat träningspasset med Kings.

– Vi tränar på bra i dag och pratat lite om föregående match och pratat lite också om matchen på lördag, så ”business as usual” som man säger. Toni har blivit clearad, han ska spela på lördag. Han tränade i dag, så han ska vara redo inför lördag. Så det är självklart att det är skönt att laget börjar bli fulltaligt så att vi får se riktigt var vi kan vara när det drar ihop sig.

Till skillnad från Bizaca spelade Rudy Mbemba mot Umeå, i sin första match för säsongen och var full av optimism inför fortsättningen:

– Det är jättekul att vara tillbaks. Jag spelade match, senast var det väl i april förra året. Jag trivs jättebra, grymma killar i laget, kemin är jättebra. Men vi ska inte låta en match ta ner oss, tänka att vi inte alls är bra. Jag menar, det är bara en match, man får se det så. Jag tränar med grabbarna, men jag känner fortfarande att spelmässigt på plan kan jag göra så mycket mer. Nu på matchen var det mer att känna var jag kan hitta folk och så där. Så jag menar, det är därför man har försäsongen – det här blir min försäsongsträning.

Även Degernäs ser positivt på vad Mbemba kan komma att tillföra till laget:

– Jo, men det är alltid speciellt när man gör premiär och han var inte hundra procent, men det är alltid skönt att få det gjort och sen ser vi fram emot på lördag. Han är väldigt hungrig, han vill mycket och jag hoppas verkligen och jag tror verkligen att han kommer hjälpa oss här i slutspurten.

Serieledande Luleå har haft en imponerande säsong med 16 segrar och fyra förluster och är naturligtvis en stark kandidat till SM-guldet. Bidragande är att truppen är näst intill intakt från föregående säsong och att de regerande svenska mästarna därmed har kunnat fortsätta tillsammans utan att behöva börja från början vid säsongsstarten.

– Det är ett väldigt bra lag, de har spelat bra basket under säsongen och de känner varann väldigt bra från föregående säsong. De har haft bra kontinuitet och det är en av guldfavoriterna tillsammans med Norrköping. Så att det kommer bli en tuff match, men på samma gång så vet vi att vi kan spela med dem från senaste matchen uppe i Luleå. De är väldigt duktiga individuellt, de har duktiga spelare i Rozzell och Anzuluni självklart och sen har de Tom Lidén som är en jätteviktig kugge för dem, med hans rutin och hans spelintelligens. Det gäller att vi får stopp på dem mycket individuellt och sen att vi lyckas straffa deras svagheter under matchen, kommenterar Degernäs motståndet och fortsätter:

– Det ska bli en kul match, jag hoppas på mycket folk, jag hoppas på en bra stämning nu när det är fri entré, hoppas på mycket kids i hallen som kommer och supportar och skriker och livar upp stämningen, för vi behöver all support på lördag.

Det är alltså fri entré till matchen på lördag, som börjar 16.04.  

Av: Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

 • Giganten Bizaca går för 6 000:e poängen mot Umeå

  Skrivet 2019-03-26

  När Södertälje Kings och Umeå BSKT möts i den första kvartsfinalmatchen i kväll passerar Toni Bizaca troligtvis 6 000 poäng – en prestation som bara fyra andra spelare i klubben ...

  Läs mer
 • Kvartsfinaldags mot Umeå

  Skrivet 2019-03-24

  På tisdag inleds kvartsfinalserien mellan Södertälje Kings och Umeå BSKT i Täljehallen i bäst av fem matcher. Kings vann grundserien och har därmed hemmaplansfördel genom hela slutspelet, till skillnad mot ...

  Läs mer
 • Kings vann mot Köping Stars

  Skrivet 2019-03-19

  Kings stannar på bara sju förluster i grundserien efter segern mot Köping med 94-68.

  Läs mer
Södertälje Kings