Viktig vinst för DamU mot Västerås

Fredag 9 februari 2018

Matchdags!
Matchdags!

Ett laddat Västerås startade match klart bäst och DamU fick ta time out efter dryga fem minuter när hemmalaget gjorde 9-2. En liten run gjorde det dock jämt och SBBK kunde gå till halvtidsvila med ledningen 12-11. Andra perioden var omvänd mot den första. Tidigt i perioden sattes större delen av förstafemman på bänken och avbytarna på planen tog tillfället i akt. En run på 8-0 tog DamU till en ledning med 27-17 och matchen såg ut att vara över. Västerås hade dock andra planer och efter en del slarvigt spel var det lika inför halvtidsvilan.

Tredje perioden var ett rent ställningskrig där båda lagen spelade bra försvar men hade väldigt svårt i anfallet. Vi vinner perioden med 8-7 och har därmed en ledning inför sista med 37-36. I inledningen av sista perioden kommer åter igen ett litet ryck när vi drar ifrån till 49-44. Västerås kan sedan inte riktigt ta ikapp hela ledningen och när Patricia i matchens sista minut får en enkel lay-up 49-55 är matchen vår. Slutresultatet skrivs till 51-57 och kontraktet för nästa säsong är i det närmsta säkrat.

Patricia Elias var central i laget med sin 16 poäng och Moa Filén var dominant under korgarna med 14 returer och 3 blockar. Matchens eloge går dock till femman Gloria – Sabina – Amanda – Alva – Sanna som gjorde matchens första ryck när starters satt på bänken. Matchens andra pärla var våra blott 8 TO, ett nytt rekord för laget.

Poänggörare:
Patricia Elias 16 (3 ass), Moa Filén Hammarström 12 (14 ret, 3 bl), Gloria Bwende 8 (6 ret, 3 st), Sanna Korkea-aho 7 (5 ret, 3 st), Emma Skoog 6 (5 ret), Sabina Radonja 4 och Amanda Stahl 4.

Relaterade nyheter

 • Vinst mot Oskarshamn för DamU

  Skrivet 2018-02-11

  Oskarshamn må vara laget som ligger sist i division 1, med endast en vinst. Den sexpoängsvinsten var dock mot oss i höstas. Idag var det dock aldrig någon fråga om ...

  Läs mer
 • DU17 i Kinna – USM

  Skrivet 2018-02-05

  3-4 februari åkte 12 spelare, 2 coacher och en armé av familjemedlemmar ner till Kinna för omgång två i DU17-SM. Att vi var förhandsfavoriter till att vinna var de flesta ...

  Läs mer
 • Bra inledning på våren för DamU

  Skrivet 2018-01-15

  DamU inledde vårens fortsättningsserie med bortamatcher, och vinster, mot Huddinge och BG Norrköping. Stora vinstorganisatörer var dubbelicenserna, men det fanns även många andra glädjeämnen.

  Läs mer
SBBK Dam Utveckling