Tionde raka för Dolphins

Måndag 5 februari 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Inför kvällens möte mellan Södertälje Kings och Norrköping Dolphins saknades Rudy Mbemba och Toni Bizaca i Kings och för Dolphins del Jonathan Dubas. Hemmalaget inledde starkt och vann den första perioden med 22-13, men gästerna arbetade sig successivt in i matchen och vann till sist med 82-73 vilket innebär tio raka vinster i protokollet. Poängbäst blev Mikael Lindquist med 24, följd av Martin Pahlmblad, 22, medan Joakim Kjellbom bidrog med en stark double-double, 17/16. 

Att Alexander Lindqvists comeback sammanföll med Tobias Borgs utträde betydde mycket för Kings och gav ett positivt styrkebesked: under de 15:24 minuter han var på planen bidrog han med 12 poäng, en retur och en assist. Tillsammans med Pahlmblad och Aaron Anderson ledde han hemmalagets poängproduktion genom matchen.  

Smarta byten i kingsförsvaret tvingade gästerna att spela runt bollen i takt med att klockan räknade ned, men distansskyttet räddade Dolphins flera gånger. Halvvägs in i q2 hade Norrköping hämtat ikapp underläget till minus tre och tvingade därmed motståndarna att ta timeout. Att Kings guarder hårdbevakades högt uppe i banan och fick anstränga sig för varje studs gjorde screensättningen oerhört viktig för att få igång anfallsspelet, en uppgift som Anderson bemästrade mycket bra.

Anderson bidrog dessutom i poängproduktionen och begränsade Joakim Kjellbom under korgen, ofta utan hjälp med dubbling från sina medspelare, men trots det åstadkom Kjellbom en double-double som var i hög grad bidragande till Dolphins seger. Lite längre från korgen befann sig Mikael Lindquist och satte skotten i de situationer som sved mest för motståndarna. Desto tuffare var det för Eugene Harris IV, som sköt 1/7 från trepoängslinjen, 0/1 tvåpoängare samt 1/2 straffkast, totalt fyra poäng, under sina 34:25 på planen. 

Inför den sista perioden skilde ett poäng och utgången var oviss. Lagen följdes länge åt, men tack vare några sekvenser i matchens slutminuter såg Norrköping till att få övertaget och kunde därefter säkra segern. Nästa match spelar Kings i Täljehallen nästa tisdag, då Umeå BSKT står på agendan.

 

Svenska Basketligan, Södertälje Kings - Norrköping Dolphins 73-82

(22-13), (15-22), (18-21), (18-26)

 

Poäng i Kings:

Martin Pahlmblad 22

Aaron Anderson 19

Alexander Lindqvist 12

Valter Lindström 11

Adam Ramstedt 5

Auston Barnes 4

 

Poäng i Dolphins:

Mikael Lindquist 24

Joakim Kjellbom 17

Fredrik Larsson 14

Gerry Blakes II 14

Tim Schüberg 5

Abdou Medjedoub 4

Eugene Harris IV 4

 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings