Ingen debut för Mbemba än men däremot för Lindqvist mot Dolphins

Söndag 4 februari 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

För Södertälje Kings har inledningen av den andra delen av Svenska Basketligans säsong fortsatt i en berg- och dalbana. Året inleddes med vinst mot Umeå BSKT, sedan en knapp fempoängsförlust mot serieledaren BC Luleå på bortaplan följd av två raka segrar mot Uppsala Basket och Jämtland Basket och därefter ytterligare två knappa förluster mot Nässjö Basket och Borås Basket. Trots ojämnheten ligger Kings dock på tredje plats i den haltande tabellen och ställs i morgon måndag inför en rejäl utmaning när tabelltvåan Norrköping Dolphins gästar Täljehallen.

Förra gången lagen möttes var i Stadium Arena den 28 december i en match som slutade med en övertygande hemmaseger (82-64). Inför den matchen nämnde Kings headcoach Ludde Degernäs att motståndarna letade efter en position fyra och den spelaren har nu anslutit till laget. Med den schweizisk-belgiske landslagsforwarden Jonathan Dubas och den amerikanske guarden Eugene ”Gino” Harris som debuterade mot just Kings innan årsskiftet har kvaliteten höjts ytterligare och Dolphins har en starkt uppåtgående trend med nio raka segrar i protokollet.

– Vi möter ett Norrköping med coach Chuk i spetsen som spelat väldigt bra basket den här säsongen och får ses som stora favoriter till SM-guldet, kommenterar Degernäs motståndet.

Även Kings har fortsatt förändra truppen, in i det sista. Den 31 januari stängdes SBL:s transferfönster och i samband med det blev det klart att Tobias Borg lämnar SBBK för spel i regerande Champions League-mästarlaget Iberostar Tenerife CB Canarias, som spelar i spanska ACB.   

– Så klart glad för Tobbes skull som får chansen i ACB och ett high level-lag som Tenerife! Sen så är det självklart en tuff tajming med så kort tid till transferfönstrets stopp. Men hur grabbarna har reagerat med kapten Martin i spetsen efter att allt blev klart är stor respekt! Laget önskade så klart Tobbe ett stort lycka till och har fortsatt att ha samma fina lagkänsla som under hela säsongen, säger Degernäs och fortsätter om läget i laget:

– Rudy är fortfarande inte i hundra procent shape och kommer inte till spel imorrn. Vi räknar med att han spelar mot Umeå nästa vecka. Bizi är på bättringsvägen och vi räknar med att även han är tillbaks mot Umeå nästa vecka. Alex har tränat med oss över en vecka och fått klartecken från vår sjukgymnast Calle att spela imorrn. Så vi står inför en tuff utmaning med vårt nya Kingsbygge, vi behöver stor support från våra SBBK-fans imorrn!

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Luleå besegrade Kings - igen

  Skrivet 2018-12-11

  Luleå besegrade Kings med 75-68 i en match som var intensiv men inte så välspelad. Kings bäst i inledningen, men fick svårare och svårare att hantera Luleås försvar.

  Läs mer
 • Kings mot Dolphins

  Skrivet 2018-12-06

  Kings ryckte i toppen av SBL efter att Dolphins besegrats med 89-82 i en mycket bra match som tände publiken i Täljehallen.

  Läs mer
 • Var håller ni hus ?

  Skrivet 2018-12-05

  Ludde, de andra coacherna och laget leder SBL, men i publikligan är det en sjundeplats som gäller. Så frågan är relevant - varför kommer du inte på matcherna ?

  Läs mer
Södertälje Kings