RUDY MBEMBA KLAR FÖR KINGS

Torsdag 1 februari 2018

Foto: SBBK
Foto: SBBK

Efter att Tobias Borg fått drömchansen i Spanien har klubben sökt efter en ersättare. Lösningen har klubben funnit i Rudy Mbemba.

Rudy spelade förra säsongen sex matcher med Umeå BSKT och snittade 18 poäng, 4,5 returer och 4,2 assist.

- Vi känner alla till Rudys potential och talang och att han har tränat med laget under perioder redan den här säsongen gör att vi är trygga med att Rudy känns helrätt. Jag tror han kommer att komma in i spelet snabbt. Men vi ska givetvis inte stressa nåt då han inte spelat matcher på ett tag utan vi ger honom den tid han behöver säger Kings coach Ludwig Degernäs.

Rudy kan debutera mot Norrköping på måndag den 5 februari.

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings