Kings tog sin första seger mot Jämtland

Lördag 20 januari 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Det blev en bekväm seger i Täljehallen i dag för Södertälje Kings med siffrorna 74-44. Tobias Borg blev poängbäst med 16 poäng och Martin Pahlmblad noterades för 15 poäng. Kings fick sin revansch mot Jämtland Basket efter två tidigare förluster.

Efter en seg start från båda lagen så tog Kings kontroll över matchen och hade en ledning på sex poäng efter tio spelade minuter. Ställningen var då 16-10 och Adam Ramstedt började matchen bra för Kings. Hemmalaget lyckades hålla Jämtland på 10 poäng fram till mitten av andra perioden, samtidigt som Kings gjorde 12-0. Mario Blazevic gjorde ett bra byte för Kings och noterades för tre steals i andra perioden. Jämtland kom igång lite i slutet av andra perioden och gjorde åtta poäng på cirka fem minuter. Ställningen inför halvtidspausen var 34-18 och hemmalaget hade redan en bekväm ledning.

I tredje perioden kom Tobias Borg igång och gjorde fem raka poäng för hemmalaget. Borg fortsatte att producera offensivt tillsammans med Valter Lindström och Kings tog en bekväm ledning med 29 poäng inför sista perioden. Kings spelade försvar med en bra sammanhållning och tvingade fram många turnovers och mindre bra avslut från Jämtland vilket resulterade i att Kings vann perioden med 23-10.

Kings ökade ledningen i fjärde perioden och släppte inte in bortalaget, utan de behöll fokus hela matchen och avslutade starkt. Det blev en vinst för hemmalaget med 30 poäng och Kings lyckades äntligen besegra Jämtland Basket. Jämtland som snittar cirka 82 poäng per match gör endast 44 poäng i dag. De sköt ynka nio procent från trepoängslinjen och 34 procent på tvåpoängare. 

Auston Barnes blev utsedd till hemmalagets MVP med siffrorna 13 poäng och nio returer samtidigt som Olle Lundqvist fick priset i bortalaget. Poängbäst blev Tobias Borg med 16 poäng varav 13 poäng gjordes i andra halvlek. Han var nöjd med lagets insats i dag:

– Det var en seg start av matchen där inget lag riktigt kom igång i anfall. Jag tycker att vi gör ett bra jobb defensivt hela matchen samtidigt som Jämtland kanske inte var på topp i dag. Vi har fem personer på 10 poäng eller mer i dagens match vilket gör det svårt för motståndarlaget. Alla som kommer in från bänken bidrar med energi och gör ett väldigt bra jobb defensivt vilket är jätteviktigt för att laget ska kunna vinna. Både i dag och i kommande matcher, säger Borg och fortsätter:

– Defensivt funkade det i dag, vi har många steals i matchen och vi gjorde mycket poäng på snabba uppspel. Det visar att vi får många stopp i försvar som vi omvandlar till bra anfall. Det här är någonting som vi måste ta med oss till nästa match men det finns fortfarande mycket att jobba på, speciellt i anfall.

Kings behåller tredjeplatsen i Svenska Basketligan och nästa hemmamatch spelas 5 februari mot Norrköping Dolphins.

Svenska Basketligan, Södertälje Kings – Jämtland Basket 74-44

(16-10), (18-8), (23-10), (17-16)

Poäng i Kings: Tobias Borg 16, Martin Pahlmblad 15, Auston Barnes 13, Adam Ramstedt 13, Valter Lindström 10, Mario Blazevic 3, Aaron Anderson 2, Henrik Sjölin 2.

Poäng i Jämtland: Olle Lundqvist 10, Barndon Taylor 8, Oliver Gehrke 5, William Paul 5, Niklas Larsson 4, Preston Purifoy 4, Jaan Puidet 3, Daniel Johansson 3, Antto Nikkarinen 2.


Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings