Uppsala på tur efter bortaförlusten mot Norrköping

Fredag 29 december 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Efter ett matchuppehåll på närmare två veckor körde Södertälje Kings igång igen i går kväll med en bortamatch mot Norrköping Dolphins på agendan som slutade med förlust, 82-64. I morgon lördag klockan 15.04 är det dags för en ny match, tillika årets sista, den här gången i Täljehallen, när Kings möter Uppsala Basket.

Kings headcoach Ludde Degernäs lyfter fram de nya spelarnas betydelse för lagets möjlighet att utvecklas och genomföra fullgoda träningar:

– Träningarna har sett bra ut, det är skönt att vi har en full trupp igen, det hjälper oss att hålla intensitet och kvalitet på träningen. Jag är nöjd med träningarna efter sista matchen innan jul och även dem efter jul. Fortfarande har vi både Tobbe och Toni som inte är hundra procent, men de är i alla fall på väg. Men de andra spelarna, Barnes och William, har kommit in och höjt intensiteten på träningen. Det har verkligen hjälpt. 

Och på tal om nya spelare är ytterligare en hemvändare på gång, i det här fallet handlar det om Peter Stümer, som för tillfället spelar i Turkiet: 

– Peppe, han har varit med oss och tränat några dar här och sen har han åkt tillbaka till Turkiet och kommer tillbaka efter nyår till oss. Så i och med att hans licens inte är klar – vi väntar fortfarande på papper ifrån Turkiet – får vi vänta lite. I hans fall är det viktigt att det avslutas på ett bra sätt där nere. Han är så ung, så handlar det inte om en panikvärvning. Det här handlar om att vi känner att Peppe är våran kille, SBBK-grabb, och att han känner att han skulle vilja komma hem. Jag ser verkligen fram emot att jobba med honom. Trots att han är så ung är han väldigt erfaren och har en fantastisk ledarförmåga. Och det har han ju ärvt av sin far – det är bara att acceptera hur Per var som människa och spelare, säger Degernäs med ett leende och syftar naturligtvis på Peters pappa Per Stümer, som hade sin storhetstid i svensk basket under 80- och 90-talen.

– Det ska bli jätteintressant att få jobba med honom dagligen. Han spelar på en guardposition, om det är två eller tre, det är svårt att säga här idag. Men det viktiga, det är att han ska gå in och visa att han tränar hårt, med bra attityd. Sen att träna mot Martin till exempel kommer hjälpa jättemycket i hans utveckling. 

Utveckling av unga spelare ligger som bekant i Degernäs intresse och dit hör även svenska spelare i stort:

– Ligan tätnar och är intressant med fler som jag tycker svenska profiler på många år, det har vi inte haft tidigare. Tobbe har flyttat hem, Viktor Gaddefors är här, Axel Nordström, vi har ju Micke, Jocke Kjellbom, sen får vi ju inte glömma vår Martin Pahlmblad. 

– Det är många som har valt att komma hem och jag är jätteglad att vi kan visa upp våra svenska profiler för våra svenska fans, det är nånting jag brinner för: att ge de svenska spelarna chansen. Och det är som jag sa sist till Viktor när vi hade match: ”Jag tycker det är jättekul att se dig på plan, fast du spelar i motståndarlaget”.  Det är en spelare jag har stor respekt för – fantastisk karaktär, ger alltid hundra procent.

I gårdagens bortamatch mot Dolphins var det framför allt de två första perioderna som försatte Kings i ett stort underläge som blev för svårt att ta sig ur. I den kommande matchen mot Uppsala krävs en betydligt bättre insats, inte minst i returtagningen, som slutade 42-19 till Dolphins. För inte heller Uppsala med Viktor Gaddefors och Axel Nordström i främsta ledet, kommer att bli en enkel uppgift.

– Med Viktor Gaddefors är det ett bra lag och det har de visat i vinsterna, de har vunnit två raka och slog även Borås på bortaplan. Viktor är en av ligans bästa basketspelare och han kan spela på så många olika positioner, han är en stor kropp och kan spela guard till inside. Axel Nordström har varit en av ligans bästa spelare och de har en bra coach, Kevin Gaines, berömmer Degernäs och konstaterar: 

– Det kommer bli en jättetuff fajt mot Uppsala. Vi står inför en jätteutmaning här; två matcher på kort tid, men det måste vi gå igenom. Vi måste se hur vi ligger till inför framtiden och sen sakta men säkert jobba framåt och när Alex kommer tillbaka, hur slutprodukten ser ut.

Av: Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
 • Borås vann final nr 4

  Skrivet 2019-05-10

  Borås kom ut starkt och var det klart bättre laget. Kings släppte 31 poäng i den första quartern och kunde därefter inte resa sig. Borås vann med 97-80.

  Läs mer
Södertälje Kings