Statistik från DamU:s höst

Tisdag 19 december 2017

Sabina leder poängligan för hösten med sina 11,9 poäng per match.
Sabina leder poängligan för hösten med sina 11,9 poäng per match.

Höstens elva matcher är nu avklarade och fortsättningsserien håller på att läggas av förbundet. Fyra vinster och sju förluster blev det där en av vinsterna var borta mot Malbas som i vår kommer att spela i superettan. De övriga tre vinsterna – mot Norrköping, Västerås och Huddinge – tar vi med oss in i vårens serietabell då en ny dubbelserie startar mo de övriga sju lagen som inte tog sig till superettan.

Vår största poänggörare så här långt är Sabina Radonja som gjort 131 poäng på 11 matcher. Högsta snittet hittar vi dock hos Moa Filén Hammarström som gjort 16 poäng per match. Patricia Elias ligger där tvåa med 14,7 och Sabina ligger trea med 11,9. Sanna Korkea-aho och Ebba Ahlqvist är våra dark-horses med strax över 8 poäng per match.

Vår överlägset mesta trepoängsskytt är Sabina som med sina 87 treor skjutit flest treor i hela division 1. Även Ebba slår sig in hela seriens topp-20-listan med sina 57 treor på 7 matcher. Båda skjuter dock högprocentigt (Sabina 35,6% och Ebba 30,6%) och är därmed starkt bidragande till de 5,4 treor vi sätter i snitt.

Flest tvåpoängsavslut hittar vi hos Sanna som dessutom med sina 37,5% ligger en bit över lagets snitt på 34,7%. Det högsta snittet på avsluten innanför trepoängslinjen hittar vi dock hos Patricia som tar 12 tvåpoängsavslut per match.

Straffkast är en av våra akilleshälar då vi i dagsläget endast skjuter cirka 57% från den linjen. Vår gigant i den kategorin är Moa som satt 15 av sina 16 straffkast. Inte illa!

I returtagningen leder Moa, inte oväntat, laget i så väl defensiva som offensiva returer med 6,0 plus 2,0.

Assistligan led som helhet av Sabina och Emma med 14 vardera. Högst snitt har dock Patricia med 3,7 per match.

Helgen 13-14 januari startar fortsättningsserien för division 1 södra. Då ska vi åter möta Lobas, Helsingborg, Mark, Huddinge, Oskarshamn, Norrköping och Västerås så väl hemma som borta. De datumen är dock inte klara ännu, men lagets mål är att vinna serien.

Relaterade nyheter

 • Bra inledning på våren för DamU

  Skrivet 2018-01-15

  DamU inledde vårens fortsättningsserie med bortamatcher, och vinster, mot Huddinge och BG Norrköping. Stora vinstorganisatörer var dubbelicenserna, men det fanns även många andra glädjeämnen.

  Läs mer
 • Förlust i höstens sista match

  Skrivet 2017-12-19

  Åtta ”veteraner” och två rookisar åkte ner till Lomma för att spela höstens sista match i bortamötet mot Lobas. Matchen startade jämnt och förblev så i sexton minuter. Sedan blev ...

  Läs mer
 • Svängigt spel gav en vinst och en förlust för DamU

  Skrivet 2017-12-04

  Helgen innehöll två matcher för DamU. Först ut var topplaget EOS, som vi tappade i andra halvlek, och sedan var det Huddinge, där vi tog matchen efter en riktigt bra ...

  Läs mer
SBBK Dam Utveckling