Andra raka vinsten för Telge

Lördag 16 december 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Dagens match var en spännande kamp mellan Telge Basket och AIK Basket i Täljehallen. Telge fick till slut sin revansch efter en stark fjärde period och slutresultatet blev 85-73. Poängbäst i matchen var Telges Tayler Mingo med sina 28 poäng och i AIK slutade Janel McCarville på 19 poäng.

Matchen startade i högt temp där bägge lagen producerade framåt och efter första perioden ledde hemmalaget med endast ett poäng. Janel McCarville gjorde åtta poäng på fem minuter medan Tilde Ahlin sköt med hög skottprocent och gjorde sju poäng i första perioden. I andra perioden ställde hemmalaget sig i en zon och lyckades dra ifrån med sju poäng tack vare viktiga poäng från Tayler Mingo, Taylor Wurtz och Patricia Elias. Med två minuter kvar av andra kvarten spelade AIK bättre offensivt och fick många öppna lägen som de också utnyttjade. Efter en trepoängare från McCarville och en layup från Johanna Prytz så gick AIK om Telge. Ställningen inför halvtidspausen var 38-39. 

– Jag tycker att vi kommer ut helt okej. De fick fortfarande göra lite för mycket poäng i första perioden och vi försökte mixa upp lite grann med en zon. De hittade en liten lösning mot zonförsvaret men jag tycker att vi kämpade på bra. De straffar oss väldigt mycket i försvar, framförallt man mot man defense. De postar upp våra position två och tre. McCarville spelade jättemycket så att hon bidrog som playmaker från high-post, säger Viktor Bengtsson.

Patricia Elias började andra halvlek strålande för Telge med sex poäng. Fem minuter in i tredje perioden var ställningen 49-48. Några minuter efter att Mingo haltat ut från planen efter en layup så kom hon tillbaka in i matchen och fortsatte att skapa offensivt för Telge. Hemmalaget fortsatte att spela zonförsvar och inför sista perioden ledde Telge matchen med 62-57.

I fjärde perioden kom båda lagen ut och spelade aggressivt. Ledningen gick fram och tillbaka mellan lagen och den största poängskillnaden i matchen var 12 poäng upp för Telge. Patricia Elias gjorde två viktiga poäng för Telge med två minuter kvar av matchen och AIK tog en time-out. Efter en steal och två poäng av Wurtz blev det svårt för AIK att jaga ikapp underläget som då var 10 poäng. Telge spelade smart och med minuten kvar skiljde det 12 poäng mellan lagen. Telge lyckades behålla fokus genom hela matchen och slutresultatet blev 85-73. Det var ännu en betydelsefull vinst för hemmalaget som nu har uppehåll från matcher till början av januari.

– Jag tycker att tjejerna gjorde en jättebra insats. De anpassade sig till zonen och de kunde gå från man-man till zon väldigt bra. Vi har inte spelat mycket zon alls men de gjorde ett jättebra jobb. Vi fick ned dem till 33 poäng i andra halvlek vilket var helt avgörande, att just försöka få ned deras siffror. Vårt mål var att försöka hålla dem på ungefär 60-65, nu fick de göra 73 men som tur var hade vi en bra match från trepoängslinjen igen, konstaterar Bengtsson och fortsätter:

– Offensivt vet vi att vi är väldigt starka och defensivt lyckades vi med hjälp av taktiken att hantera deras offensiva spelare. AIK är ett väldigt bra lag, de passar oss inte så bra men vi lyckades ändå försöka jobba med våra brister defensivt. Vi lyckades även vinna returtagningen med två bollar.

Mingo bar Telge i fjärde perioden med sina attacker mot korgen och hon slutade på 28 poäng, fem returer och fem assist. Wurtz gjorde 20 poäng och tog nio returer. Tilde Ahlin spelade hela 38 minuter och bidrog med bland annat 15 poäng. Patricia Elias gör en väldigt bra match för Telge, hon noteras för 12 poäng och tre steals.

– Det känns skönt med en vinst. Vi var hungriga och kom ut för att ta revansch och vi utförde det vi skulle utföra. Vi spelade en bra zon som stoppade McCarville och vi spelade runt bollen bra i anfall och många bidrog med poäng. Sist förlorade vi returtagningen med 20 returer och i dag vann vi med två returer vilket var viktigt för att vinna. Jag är nöjd med min insats och jag känner att jag kunde bidra både offensivt och defensivt i dag, säger Telges Patricia Elias.

Basketligan dam, Telge Basket – AIK Basket 85-73

(22-21), (16-18), (24-18), (23-16)

Poäng i Telge: Tayler Mingo 28, Taylor Wurtz 20, Tilde Ahlin 15, Patricia Elias 12, Moa Filén-Hammarström 5, Anita Ilic 3, Linnea Nilsson 2.

Poäng AIK: Janel McCarville 19, Özlem Alkan 12, Malin Edlund 9, Crystel Bittar 9, Johanna Prytz 8, Michaela Borg 6, Moulayna Johnson Sidi Baba 6, Felicia Boström 2, Karla Vres 2.

Relaterade nyheter

Telge Basket