Aggressivt försvar och harmoni i anfallsspelet ledde till seger

Lördag 16 december 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

I dagens match mellan Södertälje Kings och Borås Basket var Tobias Borg tillbaka i Kings medan Borås lika viktige pointguard Nimrod Hilliard IV saknades. Dessa faktorer var naturligtvis bidragande, men inte avgörande, till att Kings vann sin andra raka med 82-68. Poängbäst blev Martin Pahlmblad med 21, följd av Marin Mornar och Toni Bizaca, båda 20 var. Simon Gunnarsson gjorde en fin match och bidrog med en double-double, 12/11.

Kings två nya spelare Auston Barnes och William Asplund gjorde båda premiär i kingslinnet, medan Alexander Lindqvist enligt planen är fortsatt borta. Bizaca och Mornar började starkt offensivt för sina respektive lag och Borg spelade från start och var på bra spelhumör. Efter hand kom även Gunnarsson igång och bidrog med viktiga returer och poäng till sitt lag som i övrigt hade svårt att hitta rytmen.

Det skilde inte mer än några poäng mellan lagen i inledningen av den andra perioden, men hemmalaget kontrollerade spelet. Med ytterligare en guard tillbaka och dessutom en så viktig som Borg, var förutsättningarna från bakplan bättre än på ett tag för Kings del. Tillsammans med Pahlmblad, Henrik Sjölin och Valter Lindström skapade Borg rörelse och bra möjligheter att komma till avslut för laget. Aaron Anderson visade upp samma form som i den förra matchen och tog liksom Borås Brett Bisping nio returer. Gunnarsson fortsatte vara tongivande och bidrog till att gästernas underläge inte var mer än sex poäng i halvtid.

Kings intensiva försvar gjorde det svårt för Borås att komma till bra avslut, med undantag av Mornar, Gunnarsson och Fredrik Andersson, så den vändning som skulle ha kunnat komma i den tredje perioden uteblev. En av de spelare som begränsades ordentligt var Jakob Sigurdarson, som inte gavs utrymme att hitta rätt med sitt skytte och slutade på sex poäng.

Till skillnad från hemmalaget lyckades Borås inte täppa till luckorna i sitt försvar och gav motståndarna möjlighet att dryga ut ledningen. Flera kingsspelare hittade de öppna gatorna till korgen och på det hade gästerna inga svar. Matchen var en viktig styrkemätare för Kings del, och med Borg tillbaka och ytterligare nya spelare som tillkommit kan laget nu förhoppningsvis tillsammans hitta rytmen igen.

 

Svenska Basketligan, Södertälje Kings – Borås Basket 82-68

(20-17), (18-15), (22-17), (22-19)

 

Poäng i Kings:

Martin Pahlmblad 21

Toni Bizaca 20

Aaron Anderson 11

Valter Lindström 10

Tobias Borg 10

Henrik Sjölin 2

Adam Ramstedt 8

 

Poäng i Borås:

Marin Mornar 20

Simon Gunnarsson12

Fredrik Andersson 12

Brett Bisping 7

Jakob Sigurdarson 6

Ludvig Johansson 6

Andreas Person 5

 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Kings mot Dolphins

  Skrivet 2018-12-06

  Kings ryckte i toppen av SBL efter att Dolphins besegrats med 89-82 i en mycket bra match som tände publiken i Täljehallen.

  Läs mer
 • Var håller ni hus ?

  Skrivet 2018-12-05

  Ludde, de andra coacherna och laget leder SBL, men i publikligan är det en sjundeplats som gäller. Så frågan är relevant - varför kommer du inte på matcherna ?

  Läs mer
 • Kings i topp efter seger mot Stars

  Skrivet 2018-11-24

  Södertälje Kings återtog serieledningen efter att ha besegrat Weterbygden Stars med 79-73 i Täljehallen.

  Läs mer
Södertälje Kings