Revanschsuget Telge tar emot AIK

Torsdag 14 december 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

På lördag är det dags för ännu ett dubbelarrangemang i Täljehallen. Precis som föregående helg så inleder Telge Basket lördagen, men denna gång möter de AIK Basket klockan 14.00. Därefter spelar Södertälje Kings mot Borås Basket klockan 16.30.

Telge vann senaste hemmamatchen mot Eos med 15 poäng. Hemmalaget var redo från start och de kom ut aggressivt i försvar. Det var en viktigt vinst för Telge och många spelare kom in i matchen och bidrog med energi.

– Vi gjorde en jättebra insats sist här hemma mot Eos. Vi är jättenöjda med vårt defensiva arbete så vi ska fortsätta på den linjen och försöka fokusera mycket på defense, säger Viktor Bengtsson.

På lördag möts Telge Basket och AIK Basket för tredje gången denna säsong. Första mötet mellan lagen var i början av säsongen, där Telge vann matchen bekvämt med siffrorna 78-51. Telge och AIK möttes senast för knappt två veckor sedan. Det var en jämn kamp där AIK lyckades vinna på hemmaplan med fem poäng.

AIK ligger just nu på en nionde plats i tabellen med två vinster och nio förluster. Janel McCarville en viktig spelare för AIK och i den senaste matchen mot Telge noterades hon för 27 poäng, nio returer och åtta assist. AIK har även fått förstärkning i form av Özlem Alkan som har spelat de två senaste matcherna för laget. Mot Telge bidrog hon med bland annat 15 poäng och sju returer. Andra nämnvärda spelare i AIK är Malin Hedlund och Crystel Bittar som båda snittar strax över 30 minuters speltid och gör cirka åtta poäng vardera per match.

– Vi måste fokusera på försvaret för att vinna mot AIK, vi släppte in lite för mycket poäng på bortaplan. Vi måste försöka hålla dem lågt i defensiven. Sist förlorade vi returtagningen med 20 bollar, så där måste vi försöka se till så att det blir en jämn match i returtagningen, säger Viktor Bengtsson och fortsätter:

 – Första matchen mot AIK var inte Janel McCarville och Özlem Alkan med, så det var en ganska enkel vinst där vi ledde med 20 i halvlek. AIK spelade väldigt bra sista matchen, Janel och Özlem ger dem ett djup och bättre poängproduktion. De var förtjänta att vinna den matchen.

I Telge fortsätter Taylor Wurtz, Tayler Mingo och Tilde Ahlin att producera offensivt för Telge. Moa Filén-Hammarström gjorde en väldigt bra insats mot Eos och Linnea Nilsson skjuter med en bra skottprocent från trepoängslinjen. 

– Offensivt burkar det lösa sig för vår del. AIK spelade smart senast mot oss och vi hittade inte riktigt våra fria spelade för att de kollapsade väldigt mycket. Så vi måste försöka hitta våra fria spelare och ha en bra dag från trepoängslinjen och skjuta i bollarna, konstaterar Bengtsson och fortsätter:

 

– Jag tror att vi är ganska revanschsugna på AIK, vi behöver verkligen få fler spelare som steppar upp defensivt och stoppar sin spelare en mot en. Men det ska bli kul. Det är sista matchen innan juluppehållet, perfekt att kunna få en revansch mot AIK som slog oss senast, avslutar Bengtsson.

Relaterade nyheter

Telge Basket