Telge behåller fjärdeplatsen

Lördag 9 december 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Telge Basket vann dagens match i Täljehallen mot Eos, och efter en tuff kamp blev slutresultatet 81-66. Det var en viktig vinst för Telge efter förlusten senast mot AIK. Vinsten innebär att laget behåller fjärdeplatsen i tabellen.

Telge började matchen starkt och med tre minuter kvar av första perioden hade hemmalaget en ledning med 16-9 och Eos tvingades ta en time-out. Telge behöll ledningen och efter första kvarten var ställningen 20-13. Moa Filén-Hammarström och Taylor Wurtz började matchen bra för Telge med stabilt skytte och snygga moves inside.

I andra perioden kom Eos ut med energi och lyckades jämna ut ställningen till 22-22. Denna gång tog Telges coach Viktor Bengtsson en time-out. Telge kom ut starkt efter time-outen och satte två treor vilket gjorde att hemmalaget återigen tog kontroll över matchen. Tayler Mingo avslutade perioden med en layup och resultatet inför halvtidspausen var 39-31.

I Eos var det Brene Mosley och Daniela Wallen som dominerade offensivt, i första halvlek hade de gjort tolv respektive åtta poäng. I hemmalaget var det framför allt Wurtz, Mingo och Ahlin som producerade framåt.

Telge startade andra halvlek med ett trepoängsspel från Mingo och anfallet efter satte Linnea Nilsson sin första trea i matchen. Eos höll sig kvar i matchen tack vare Wallen som starkt tog bollen till korgen samt fint skytte av Georgia De Leeuw. Telge spelade aggressivt i försvar och tog en ledning med 14 poäng med fem minuter kvar av tredje perioden. I slutet av perioden valde Eos att spela zonförsvar. Telge svarade då med två treor och drog ifrån, ställningen inför sista kvarten var 64-47.

Men Eos gav inte upp. I fjärde kvarten kom de ut och spelade tufft vilket forcerade fram enkla misstag av Telge. Med tre minuter kvar av matchen var ställningen 75-61. Telge hade fem turnovers i fjärde perioden men lyckades ändå behålla en bekväm ledning. Med drygt en minut kvar av matchen satte Ahlin sin fjärde trea, och då var det svårt för Eos att komma ikapp. Slutresultatet blev 81-66 och vinst för hemmalaget.

 

Telge spelade bra tillsammans och hade kontroll i stort sett hela matchen. Amerikanskorna Mingo och Wurtz gjorde ett väldigt bra jobb för Telge och producerade som förväntat. Mingo slutade på 25 poäng medan Wurtz noterades för 26 poäng och 13 returer. Ahlin satte fyra viktiga treor i matchen och Telges yngsta spelare, Patricia Elias, kom in med energi och drog ned sju returer och tog en steal.

 

Poäng Telge: Taylor Wurtz 26, Tayler Mingo 25, Tilde Ahlin 12, Moa Filén-Hammarström 10, Linnea Nilsson 6, Anita Ilic 2 

 

Poäng Eos: Brene Mosley 22, Daniela Wallen 14, Georgia De Leeuw 10, Olivia Lindgren 9, Louise Noaksson 5, Kajsa Lundahl 4, Simona Bartkova 2

Relaterade nyheter

Telge Basket