Alexander Lindqvist tillbaka i Kings

Onsdag 6 december 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Lindqvist som spelade i Kings säsongerna 2011/12 och 2012/13 har efter att ha spelat med Nässjö, Solna, Uppsala och en kort sejour i Belgien nu alltså bestämt sig för att återvända till Södertälje.

"Jag är sjukt glad att vara tillbaka i Kings och att de har överseende med min skada och vågar satsa på mig även fast jag varit borta någon månad. Längtar tills jag tar på mig det gröna linnet igen! " säger Alexander.

Alexanders senaste säsong i Uppsala var han en av ligans bästa poänggörare med nästan 15 poäng per match och 4 returer. Säsongen innan hade han ännu bättre siffror (18p/6r).

Lindqvist rehabiliterar just nu en operation i knät för att bli av med ett "hopparknä" och räknar vara tillbaka på banan efter juluppehållet.

Kings har varit drabbat av skador och förlorat Nick Spires till Spanien men coach Degernäs ser positivt på framtiden - "Nu tittar vi framåt med hög energi och med Tobbe och Alex tillbaka så blir vi tuffa och tas med efter jul" säger Ludde.

 

Relaterade nyheter

 • Luleå besegrade Kings - igen

  Skrivet 2018-12-11

  Luleå besegrade Kings med 75-68 i en match som var intensiv men inte så välspelad. Kings bäst i inledningen, men fick svårare och svårare att hantera Luleås försvar.

  Läs mer
 • Kings mot Dolphins

  Skrivet 2018-12-06

  Kings ryckte i toppen av SBL efter att Dolphins besegrats med 89-82 i en mycket bra match som tände publiken i Täljehallen.

  Läs mer
 • Var håller ni hus ?

  Skrivet 2018-12-05

  Ludde, de andra coacherna och laget leder SBL, men i publikligan är det en sjundeplats som gäller. Så frågan är relevant - varför kommer du inte på matcherna ?

  Läs mer
Södertälje Kings