Svängigt spel gav en vinst och en förlust för DamU

Måndag 4 december 2017

Premiär för Amanda Stahl efter knäskadan. 5 poäng och 2 returer på 12 minuter.
Premiär för Amanda Stahl efter knäskadan. 5 poäng och 2 returer på 12 minuter.

Lördagens match mot EOS lovade god underhållning. EOS har endast en förlust och har varit mycket jämna. DamU hade full trupp med samtliga dubbellicenser på plats. Första halvlek var, om än svängig, ändå godkänd med många bra sekvenser. Första perioden hade vi svårt att göra mål vilket ledde till att EOS ledde efter första perioden med 12-18. Bättre skytte i andra perioden, tillsammans med ett klart bättre lagförsvar gjorde dock att vi snabbt gick ikapp och förbi. Tre treor från, i tur och ordning, Ebba, Patricia och Sabina tog oss upp till en fempoängsledning i slutet av perioden. EOS hade i sin tur mycket svårt att få bollen i korgen och vi gick till halvtidsvila med en bra känsla och 35-28 på tavlan. I andra halvlek var det dock två nya lag som kom ut. Vi hade svårt med rörelser i anfall och i försvar tappade vi bort våra anfallare allt för ofta. EOS gjorde det mesta rätt och var ikapp på några minuter. Efter tredje perioden låg vi under med 44-50 och vi behövde lyfta oss ordentligt om vi skulle vända. I fjärde började vi också göra fler poäng, tyvärr fick vi inte ihop försvaret där EOS spelade lätt och enkelt och satte sina öppna lägen. 17-23 i sista perioden och vinst för EOS med 61-73 i en match där EOS var det bättre laget.

Poänggörare:
Patricia Elias 14, Sanna Korkea-aho 8, Sabina Radonja 7, Ebba Ahlqvist 7, Moa Filén Hammarström 6, Amanda Stahl 5, Gloria Bwende 5, Emma Skoog 4, Emelie Nilsson 3, Alva Jentzen 2.

Söndagens match mot Huddinge skulle vara precis omvänd mot lördagens sammandrabbning. Huddinge kom till match utan stjärnan Özlem, som skrivit på för AIK, och vi hade endast med en dubbellicens. Även motståndarnas poänggörande såg helt annorlunda ut. Där EOS spred sina poäng i hela laget gjorde Huddinges Nina Baresso 26 av lagets 66 poäng.
För att fortsätt skillnaderna var vi mot Huddinge inte alls ett lag i första halvlek. Stillastående anfall och individuellt försvar där vi inte hjälpte varandra. Huddinge ledde, helt rättvist, i halvtid. Sabinas vassa skytte gjorde att underläget endast var 30-37. Precis som mot EOS var vi dock ett nytt lag när vi kom in på planen. Det tekniska var kanske inte bättre, men vi var ett lag igen som jobbade för varandra. Där en missade täckte de andra upp och plötsligt var det Huddinge som hade svårt på banan. 28-12 i perioden och 58-49 inför sista perioden och den goda känslan var tillbaka. Den sista perioden förlora vi med 10-17 då vi har svårt att få i bollen. Laginsatsen fanns dock där matchen ut vilket gjorde att vi hade det där sista att ge när matchen var helt jämn i sista minuten.

Poänggörare:
Sabina Radonja 16 (5 r, 4 s), Emma Skoog 15, Wilma Christensen 8, Sanna Korkea-aho 8 (8 r), Alva Jentzen 6, Gloria Bwende 6 (6 r, 3 ass, 2 bl), Josephine Bäck Hurme 4 (9 r), Sara Fager 3 (6 r), Alva Lindby 2.

Relaterade nyheter

SBBK Dam Utveckling