Nicks dröm slår in

Tisdag 28 november 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Nick har fostrats i Södertälje och flyttade som tonåring till Barcelonas Basketakademi från vilken han senare blev utlånad till Fuenlabrada det sista året.

 

De senaste två åren har Nick spelat i Södertälje Kings och ambitiöst och målmedvetet tränat tillsammans med coachstaben för att en gång kunna återvända till Spanien och då förstås till ACB. Den drömmen slår nu alltså in.

 

-          Inga är mer glada och stolta än vi som jobbat nära Nick under de två senaste säsongerna att han nu får sin chans på denna höga nivå. Detta är ett kvitto på att den miljö som vi har i Södertälje är helt outstanding när det gäller att utveckla spelare med kapacitet att lyckas internationellt säger Kings headcoach Ludwig Degernäs.

 

Nicks avtal med Obradoiro sträcker sig över 2+1 år.

 

-          Jag är oerhört tacksam för de två åren och tre månader som jag varit i min hemmaklubb sedan återkomsten från Spanien. Ingen annan klubb kommer någonsin kunna ersätta känslan jag har för SBBK, det här är verkligen som att lämna sin familj. Men det här är målet som Vedo och jag satte på hans kontor för två år sedan och det vi jobbat mot. Jag vill tacka klubben för förståelsen och att låta mig gå mitt i säsongen och framför allt mina lagkamrater som bara varit stödjande i mitt beslut. Jag kommer sakna dem massor! säger Nick Spires.

 

Södertälje Kings står nu inför utmaningen att hitta en lösning på den uppkomna situationen för truppen.

 

-          Klart att det blir svårt att ersätta Nick men vi måste ha samma drömmar och målsättningar som våra spelare, vilket i många fall är att spela utomlands på hög nivå. Och oavsett när ett sådant här tillfälle dyker upp så gläds vi oerhört och är redo för att hitta lösningar säger SBBKs klubbdirektör Robert Andersson.

Relaterade nyheter

 • Luleå besegrade Kings - igen

  Skrivet 2018-12-11

  Luleå besegrade Kings med 75-68 i en match som var intensiv men inte så välspelad. Kings bäst i inledningen, men fick svårare och svårare att hantera Luleås försvar.

  Läs mer
 • Kings mot Dolphins

  Skrivet 2018-12-06

  Kings ryckte i toppen av SBL efter att Dolphins besegrats med 89-82 i en mycket bra match som tände publiken i Täljehallen.

  Läs mer
 • Var håller ni hus ?

  Skrivet 2018-12-05

  Ludde, de andra coacherna och laget leder SBL, men i publikligan är det en sjundeplats som gäller. Så frågan är relevant - varför kommer du inte på matcherna ?

  Läs mer
Södertälje Kings