Fem vinster och en förlust i helgens USM-omgång

Måndag 27 november 2017

DU17 efter matchen mot Högsbo
DU17 efter matchen mot Högsbo

DU19 startade på fredagen med att möta Wetterbygden Sparks som besegrades med 88-48. Där vann Patricia till slut den jämna kampen om matchens poänggörare, mot Moas 17, med 19 poäng.
På lördagen var det Uppsala som stod för motståndet. I den matchen var Sabina brännande het från trepoängslinjen och slutade på 25 poäng i en match som vanns med 93-38.
Söndagens match mot Norrort hade ingen betydelse för placeringarna då vi redan var klara gruppetta och Norrort klara gruppfyra. I frånvaro av Moa, Ebba och Patricia var det Gloria och Sanna som stod för stor del av spelet under matchen. När Sabina sedan i andra halvlek började hitta nätet kunde vi dra ifrån och vinna matchen med 65-50.
Flera spelare i laget var med om priset som omgångens lirare. Dock blev det till slut vår skarpskytt Sabina Radonja som fick med sig priset hem.

DU17 startade på fredagen mot Norrort. Norrort leder större delen av matchen som, trotts att den pendlade, var jämn rakt igenom. Våra djupledspassningar mötte deras dribblingsattacker och det var först i matchens sista minut som straffkasten blev tungan på vågen. Vinst med 57-55 efter en mycket jämn match där flera spelare delade på poänggörandet.
På lördagen mötte vi sedan Luleå basket, som vi på förhand visste borde vara det tuffaste motståndet. Tyvärr hade vi en första halvlek där inget riktigt såg ut som det bör. Uppförsbacken fortsatte sedan i tredje perioden och underläget var nästan uppe i tjugo innan vi till slut började vända siffrorna. Nio poängs underläge i mitten av fjärde var dock så nära som vi kom. Lite chansningar på slutet lät Luleå springa i några enkla lay-ups och en förlust med 48-67 blev resultatet. Med så få poäng var det inte många som gjorde något större avtryck i protokollet. Värt att markera är dock att Maja nästan kom upp i tjugo poäng. Söndagens match mot Högsbo blev, precis som för U19, av akademiskt värde då det var klart att vi skulle bli tvåa i gruppen och Högsbo fyra. All den tveksamhet som fanns under lördagen var dock bortblåst och när slutsignalen gick för första periodvilan var matchen i det närmaste redan över. Vinst med 79-29, en andraplacering i gruppen och en biljett till omgång två blev facit efter helgen.

Relaterade nyheter

SBBK Dam Utveckling