Fjärde raka förlusten för Telge

Söndag 19 november 2017

Linnea Nilsson, poängbäst i Telge i dag. Foto: Anna Forsström
Linnea Nilsson, poängbäst i Telge i dag. Foto: Anna Forsström

Det blev en jämn kamp mellan Telge Basket och Visby Ladies som till slut vanns av Visby med 77-67. Poängbäst i matchen blev Visbys nya guard Brandy Montgomery med 24 följd av Linnea Nilsson, 23. Värt att notera är också att Rashida Timbilla tog 24 returer. Telge har därmed fyra raka förluster och har nu ett speluppehåll på tio dagar innan Norrköping Dolphins väntar på bortaplan.

– Det är lite tufft just nu, det är fjärde raka. Det känns som att vi är där men vi är uppenbarligen inte där. Det är ”crunch time” i slutet och vi ger liksom inte allt. Vi ska helplanspressa och vi gör inte det, vi visar inte karaktär och sedan i början av matchen så är vi inte redo heller. Det är liksom onödiga turnovers som bara handlar om att anstränga sig tillräckligt. Det är bara slarvigt, vi har sagt hur viktigt det är att boxa ut, men vi släpper två utboxningar det första vi gör i matchen. Och det handlar ju bara om inställning och vilja och vara fokuserad, och det är något som vi inte lyckas med idag, sade en besviken Tilde Ahlin efter matchen.

Telge startade tvekande och vårdade inte bollen särskilt väl vilket bidrog till att Ladies tog kontrollen över den första quartern som slutade 9-18. Timbilla tog kommandot under korgen där hon bidrog med både returer och blockar. Och det var genomgående så att Telge hade problem med poänggörandet inom det målade området och hade i halvtid endast satt 2/17 tvåpoängare. Halvvägs in i quartern skadade Tayler Mingo foten vilket naturligtvis inte var riktigt enligt lagets gameplan.

Hemmalaget stabiliserade spelet i början av den andra perioden och hämtade ikapp lite av underläget, men hade problem med att försvara Timbilla och Regina Palusna som fick bra med utrymme under korgen. Linnea Nilssons tredje trepoängare var välbehövlig, men bättre kollektiv poängproduktion behövdes för att Telge skulle behålla kontakten. 

– Försvarsmässigt tycker jag att vi gör ett bättre jobb än i de tidigare matcherna, men som sagt, det är för många misstag som gör att de gör poäng och de får göra lätta poäng just när vi inte boxar ut och bara lägger i den igen. De är ju stora, men jag menar, den minsta personen på plan – om man har det största hjärtat och mesta viljan – skulle kunna boxa ut dem eller foula eller göra vad som helst för att stoppa dem. Vi hade bara tre fouls i den första (halvleken) vilket gör att vi skulle kunna foula hur många gånger som helst om vi står under korgen och bara tittar, fortsatte Ahlin.

Taylor Wurtz, som fram till slutet av q2 endast hade gjort ett poäng, gjorde på kort tid två plus tre poäng, vilket tycktes inspirera Ahlin, som satte ytterligare en trea. Därmed var ställningen 25-28 när en minut återstod av första halvlek. Och som ytterligare bonus för hemmalaget kom Mingo tillbaka in på planen strax innan halvtidsvilan.

Mingos första två poäng kom i början av den tredje och Telge gick därmed upp i ledning för första gången i matchen. Poängmässigt följdes lagen åt under perioden, men returmässigt dominerade gästerna med Timbilla i främsta ledet och även Palusna med en hel del andra chanser. Det resulterade i att Visby mot slutet av q3 än en gång var uppe i några poängs ledning, men Nilssons briljanta trepoängsskytte toppat med en tvåpoängsdrive av Mingo i slutsekunden av perioden ledde till ställningen 47-49. 

Telge fick slita en del med att få stopp på Visbys fast breaks, som  ledde till ytterligare poäng. Timbilla och Palusna var viktiga kuggar i gästernas insidespel, men från bakplan gjorde nykomlingen Montgomery en fin debut och Elin Sjöberg bidrog med starka attacker mot korgen. Och i den sista quartern var Visby trots allt det lite starkare laget som orkade lite mer.

– Förhoppningsvis är det en svacka, för annars kommer det bli en lång säsong… Så det gäller bara att vi hittar vägen ut från det här. Alla individuellt måste liksom komma ut och vara redo. Jag kan inte riktigt säga ur man hittar det individuellt, man måste väl bara själv bestämma att det är tillräckligt viktigt att göra det för laget helt enkelt. För det räcker inte med att en person gör det, två personer gör det, eller tre eller fem personer gör det. Alla som byter om måste vara redo, menade Ahlin och fortsatte: 

– Det är ju inte det ultimata spelschemat, det är det absolut inte. Men det kan liksom inte vara en ursäkt för att vi går in och gör en sådan här match. Vi ska vara tillräckligt professionella att kunna ladda om och förstå betydelsen av en sådan här match. Alla måste titta till sig själva, vad jag gör, vad jag inte gör, fråga Viktor, coacherna: ”Vad kan jag göra bättre?”, för ibland är det väldigt svårt att se vad man själv gör. Man kan ju tro att man gör någonting och sedan ser man matchen … Det finns väl ingen formel, det brukar väl vara något som klickar eller inte klickar, så får vi se till att det är fixat tills vi spelar mot Norrköping.

Basketligan dam, Telge Basket – Visby Ladies 67-77

(9-18), (19-13), (19-18), (20-27)

 

Poäng i Telge:

Linnea Nilsson 23

Tilde Ahlin 15

Tayle Mingo 14

Taylor Wurtz 13

Patricia Elias 2

 

Poäng i Visby:

Brandy Montgomery 24

Regina Palusna 17

Elin Sjöberg 12

Rashida Timbilla 11

Felicia Camara-Ponturo 11

Nici Gilday 2

 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

Telge Basket