Visby nästa motståndare för revanschsuget Telge

Lördag 18 november 2017

  • Linnea Nilsson tillbaka efter sjukdom. Foto: Anna Forsström
    Linnea Nilsson tillbaka efter sjukdom. Foto: Anna Forsström
  • Tayler Mingo. Foto: Anna Forsström
    Tayler Mingo. Foto: Anna Forsström
  • Tilde Ahlin vaktar korgen. Foto: Anna Forsström
    Tilde Ahlin vaktar korgen. Foto: Anna Forsström

Efter ett uppehåll på närmare två veckor har Telge Basket nu två matcher på två dagar enligt spelschemat innan en ny paus på tio dagar tar vid. Den första av de två var förlustmatchen mot Udominate Basket i går och redan i morgon söndag spelas nästa match mot Visby Ladies. Förutom Anita Ilic, som gjorde comeback mot Uppsala Basket efter sin meniskskada, var även Linnea Nilsson tillbaka efter sjukdom i går.

Visby har genomgått en del förändringar sedan förra säsongen, både genom byte av spelare och headcoach. Efter två säsonger i rollen som headcoach ersattes David Leman av greken Paschalis Leras. Leras har stor erfarenhet av coachning i Grekland, bland annat som assisterande till den framgångsrike serbiske före detta spelaren och senare headcoachen Bane Prelevic för PAOK. Leras är för övrigt sambo med den före detta ligaspelaren Marie Larsson, som spelade i Ladies när laget tog SM-guld 2005.

Gästerna kommer till spel med tre raka förluster i bagaget. Nyligen skickades den amerikanska guarden Jazzmine Parker hem från Gotland efter att inte ha lyckats övertyga under try-out-perioden och kort därefter blev det klart med hennes ersättare Brandy Montgomery. 178 centimeter långa Montgomery kommer närmast från Auburn University och kommer att vara ett hot både från distans och i attacker mot korgen. Däremot återstår det att se om hon hinner bli spelklar till matchen mot Telge.

Två andra nykomlingar som gör avtryck i laget är Nici Gilday och Rashida Timbilla. Den amerikanska guarden Gilday snittar 23.3 poäng och 4.0 assists per match och är en duktig spelfördelare och försvarare. Den kanadensiska forwarden Timbilla är en mångsidig spelare som kan göra insatser på flera olika positioner. Att hon även är viktig i Ladies insidespel visar sig bland annat i antalet returer per match: 14.3. En annan spelare som blir en utmaning under korgen är den 192 centimeter långa slovakiskan Regina Palusna, som har erfarenhet från både landslagsspel och europeiska klubbar.

Efter tre raka förluster är det ett revanschsuget hemmalag som kommer till spel i morgon. Att Ilic och Nilsson är tillbaka betyder naturligtvis mycket för Telge, dels med tanke på den begränsade rotationen och dels med tanke på vad de båda tillför på planen. För Ilics del kommer det ta lite tid innan hon hittar tajmingen igen, men förhoppningsvis är hon snart tillbaka i sin gamla form igen. För även om Tayler Mingos och Taylor Wurtz produktivitet är beundransvärd, behöver den i längden fördelas på fler spelare om Telge ska bli ett lag att räkna med. Här ska naturligtvis även Tilde Ahlin, som har en ytterst betydelsefull roll i laget med sin rutin, sina ledaregenskaper och sin stabila insats på planen, nämnas. Tillsammans har tjejerna nu en bra möjlighet att se till att antalet förluster inte blir fler än tre i rad.  

Av: Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

Telge Basket