Tuff förlust mot Udominate

Fredag 17 november 2017

Taylor Wurtz. Foto: Anna Forsström
Taylor Wurtz. Foto: Anna Forsström

Det var en jämn kamp i Täljehallen mellan Telge Basket och Udominate, men resultatet blev till slut 77-86. Poängbäst i matchen var Telgestjärnan Tayler Mingo med sina 24 poäng och Udominates Gintare Mazionyte slutade på 23 poäng.

Telge börjar matchen bra med fint trepoängsskytte från Tilde Ahlin och Linnea Nilsson. Mingo står för 10 poäng redan i första perioden. I halvlek leder Telge med siffrorna 48-45. Efter halvtidspausen fortsätter Mingo att producera och får hjälp av bland annat Taylor Wurtz som sätter två viktiga treor med fyra minuter kvar av matchen, ställningen är då 75-76. Matchen är jämn fram till slutet av fjärde perioden då Telge inte längre orkar stå emot. Udominate lyckas dra ifrån med nio poäng när det är cirka en minut kvar av matchen.

Mingo, Wurtz och Ahlin gör alla en bra insats mot Udominate. Mingo noterades för 24 poäng, 6 returer, 7 assist och 3 steals. Ahlin spelade flest minuter i Telge och slutade på 14 poäng och 6 returer.

– Vi jobbar bra men vi gör inte riktigt det vi ska hela vägen. Umeå är ett bra lag och vi blir straffade direkt vid misstag. Vi måste börja blockera ut, de vinner returtagningen med 18 returer. Det kändes som att vi skulle ha vunnit den här matchen. Vi missar för mycket defensivt, speciellt utblockeringarna, säger Ahlin och fortsätter:
– Domarna var inte direkt till någon hjälp i dag heller, det är en konstant uppförsbacke. Udominate hade noll fouls i fjärde perioden. Vår förlust har däremot inget med domarna att göra, vi skulle tagit den här matchen ändå. Nu är det bara att ladda om inför Visby på söndag och den ska vi ta.

Udominate spelade bra och behöll lugnet genom matchen. Som lag gjorde de 50 poäng i tresekundersområdet och tog sammanlagt 45 returer. I Udominate dominerade Mazionyte tillsammans med Ana-Marija Begic och Tiffany Brown. Trion bidrog med 58 av lagets 86 poäng.

– Vi kommer från en förlust i Uppsala och vi är revanschsugna och jag tycker att vi kliver ut i matchen väldigt bra. Så länge vi är fräscha och har fokus och koncentrerar oss i försvar så får vi stopp. Men så fort vi tappar fokus så får de lite för enkla poäng offensivt. Vi är mindre så de tar fler returer och får fler chanser på att göra poäng. Vi är ett kort lag och vi behöver spela mer aggressivt, med mycket attityd och med hjärta, säger coach Viktor Bengtsson.

– Offensivt är jag ganska nöjd, vi skjuter 50 procent på tvåorna, 41 procent på treorna och 90 procent på straffkast och med bara 11 turnovers. Så offensivt gör vi en helt okej match, säger Bengtsson och fortsätter:
– Defensivt blir det tufft, de gör 86 poäng på oss. Vi behöver försöka hålla dem lågt men de är ett bra lag och de är stora, de är riktigt stora. De sätter bara 4 av 14 treor men de sätter 31 tvåor och det är det som sårar oss väldigt mycket. Hjälpsidan är där men den är inte där varje gång. Ibland så glömmer vi bort att vara på hjälpsidan och när skott går har vi svårt att hitta en kropp att blockera ut. Det har blivit lite bättre sen senaste matchen men vi behöver bli mycket bättre om vi ska slå ett lag som Udominate.

Svenska Basketligan dam, Telge Basket – Udominate Basket 77-86
(27-22), (21-23), (14-22), (15-19)

Poäng i Telge:
Tayler Mingo 24
Taylor Wurtz 20
Tilde Ahlin 14
Linnea Nilsson 9
Anita Ilic 6
Patricia Elias 4

Poäng i Udominate:
Gintare Mazionyte 23
Ana-Marija Begic 18
Tiffany brown 17
Danielle Elvbo 9
Mante Kvederaviciute 9
Sandra Hansson 8
Isabelle Edholm 2

Relaterade nyheter

Telge Basket