En premiärmatch med två ansikten när Kings vände och vann

Lördag 7 oktober 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Finalreprisen och Luddes hemmadebut som headcoach för Kings började väldigt nervöst och hafsigt från bägge lagen. Det var till slut BC Luleå som fick ordning på sitt spel och gled i från till en komfortabel (för komfortabel?) 18 poängsledning efter att Kings haft chansen och ta det till 12-13 poäng så satte Adam Rönnqvist en tre på ett ben precis på slutsignalen, 30-48.

Efter att ha sett slutresultatet kan man tro att Kings kom ur blocken direkt i tredje men så var inte fallet. BC Luleå hade fortfarande kontroll och ledde med 52-30 innan Kings och vaknade och kunde spela ut mästarna fullständigt. En fullständig explosion och utspelning av Kings sista fem minutrarna av tredje med dryga 20 poäng och en poängs ledning inför fjärde perioden. Det  var svårt att se det komma efter de första 25 minuterna av matchen.

Väl i fjärde var det bara ett lag på banan, BC Luleå paralyserat och slaget, Kings inspirerat och motiverat. Slutresultat 94-83 efter 64-35 i andra halvlek.

De som verkligen satte tonen och knöt upp nervknut efter nervknut var Bizaca (23 poäng), Borg (20), Pahlmblad (18) och Spires (14).

Svänger det så här mellan dessa lagen under säsongen kommer det krävas lugnande piller för både coach Öqvist och Degernäs.

Ändå en riktigt underhållande premiär som hade precis det som en premiär ska ha på hemmaplan, nerver och risigt spel, vändning och hemmaseger till slut. 

Nu ser vi fram emot en liknande vändning på onsdag i FIBA Europe Cup - inget är uppenbarligen omöjligt! 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings