Enkel Telgeseger i hemmapremiären

Söndag 1 oktober 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Telge Basket följde upp segern i första omgången med att vinna hemma mot AIK Basket. Precis som i första matchen var det Telges två amerikanskor Wurtz och Mingo som stod för den mesta produktionen offensivt men alla var delaktiga fick speltid.

Taylor Wurtz stod för 22 poäng med hög skottprocent och tog sju returer, Mingo för 18 poäng, fyra returer och fyra assist. Tilde Ahlin bidrog starkt med sina 12 poäng och sju returer.

Matchen som helhet var en relativt ojämn historia och AIK fick mest från Johann Prytz och Malin Edlund som stod för 13 respektive 12 poäng. Fleicia Boström stod för pigga 16 minuter och gjorde sju poäng och tog fem returer. AIK är välcoachat och kommer trots att man är nykomling och relativt orutinerade knipa ett antal segrar under säsongen även de för dagen aldrig var i närheten av Telge Basket.

 - Skönt med vinst men vi har en del att arbeta på och när vi möter ett lag som går över i zon tidigt blir skyttet utifrån avgörande och jag tycker vi satte upp oss själva för bra lägen och borde kanske haft en lite högre procent. Det gläder mig att vi kunde spela runt med alla spelare och att vi inte behövde gå så tungt på någon förutom möjligen Tilde som spelade precis över 30 minuter summerar headcoach Viktor Bengtsson matchen.

 Nästa match är mot Mark borta, en motståndare som Telge haft svårt för borta och alltid tampas med om placeringar i sluttabellen. En värdemätare och viktig match redan i omgång 3 med andra ord för Telge som efter två omgångar är i serieledning före mästarna Luleå Basket.

Bifogat finner ni komplett statistik från matchen.

 

 

Relaterade nyheter

Telge Basket